Hea toidu kodu

Baklažaan seesamiseemnetega

See ülimalt lihtsalt valmiv suupiste baklažaanist koos seesamiseemnetega on mu viimase aja lemmik ja sobib kenasti nii õhtusöögitaldrikut täiendama kui ka peolauale. Minul ongi see tegelikult viimase paari kuu jooksul juba mitu korda kergelt Lähis-Ida teemalistel õhtusöökidel peolauda kaunistanud ning see sobib hästi kokku näiteks hummuse ja jogurtikastmega. Lisaboonusena on see täiesti vegan. Need, kes õhtusööki ilma lihata ettegi ei kujuta, saavad seda hoopis näiteks lamba kõrvale nautida. Ka lihtsalt õhtuse telekavaatamise kõrvale sobib see näksimiseks imehästi. Ja siis muidugi mõne salati täienduseks. Ehk siis üks väga mõnus suupiste, mis sobib igaks elu juhtumiks, sest kui nüüd hästi järele mõelda, siis ma olen eelmise päeva jääke isegi hommikusöögiks nautinud 🙂

Inspiratsiooni selleks roaks sain sellisest toredast dipikastmest nagu baba ganoush, aga kuna samale lauale olid juba planeeritud kaks teist kastet, siis ma kolmandat ei tahtnud enam teha vaid otsustasin eksperimenteerida ning sarnastele maitsetele tahkema vormi anda. Ja ma ei pea seda kahetsema!

img_20161110_120648

img_20161110_163550

Baklažaan seesamiseemnetega
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
20 min
Vaja läheb:
  1. 1 suurem baklažaan
  2. 2 spl sidrunimahla (umbes pool suuremat sidrunit)
  3. 2 spl oliiviõli
  4. 2 spl seesamiseemneid
  5. Soola
Juhtnöörid
  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Lõika baklažaan pikuti pooleks ning pooled omakorda umbes 1 cm paksusteks viiludeks.
  3. Sega omavahel kokku sidrunimahl, sool ning oliiviõli.
  4. Laota baklažaaniviilud ühe kihina küpsetusplaadile ning pintselda* üle sidrunimahla ja õli seguga. Puista peale pooled seesamiseemnetest.
  5. Seejärel keera viilud ümber ning korda tegevust.
  6. Küpseta ahjus umbes 20 minutit, poole pealt keera baklažaaniviilud ümber.
Märkused
  1. *Loogiliselt võttes oleks lihtsam panna baklažaaniviilud kaussi ning seal ühtlaselt kastmega kokku segada aga kahjuks see selle retsepti puhul hästi ei toimi - baklažaan imab kastme ülikiiresti sisse ja nii võib juhtuda, et tulemus jääb ebaühtlane, seega soovitan siiski pintseldada.
http://kahvliga.ee/

img_20161110_120058

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>