Mesised pannipastinaagid
Ma kahtlustan, et see ei ole esimene kord, kui ma väidan, et midagi on eriti lihtne valmistada, aga sel korral ma tõesti ei valeta isegi mitte natukene. Need pastinaagid on lihtsalt sõltuvust tekitavalt head ja nende valmistamiseks kulub ka suurimal köögi-kobakäpal kõige rohkem 10 minutit. Ausõna. Kui keegi neid teha proovib ja see kauem aega võtab, siis võite mulle teada anda ja tulen näitan ette.
Kui keegi juhuslikult pastinaagist midagi kuulnud ei ole, siis need on natuke sellise suure porgandi kujuga, ühest otsast hästi jämedad ja teisest hästi peenikesed. Neid leiab suurematest toidupoodidest ja tavaliselt asuvad nad seal, kus on kilesse pakendatud tooted (kuigi palju toredam oleks neid pakendamata kujul näiteks porgandite ja kartulite vahelt leida, eksole – ma kohe üldse ei saa aru, miks neile kilet ümber on tarvis panna…)
Need pannipastinaagid on kogu oma lihtsuses lihtsalt täiuslikud. Sobivad lisandiks mõnele pearoale, taimetoitlase peatoiduks, ja kui aus olla, siis tavaliselt olen neid lihtsalt niisama omaette söönud. Esimest korda tegingi neid siis, kui ühele taimetoitlasele oli peatoiduks üsna ootamatult vaja midagi head pakkuda (ma kahtlustan, et näiteks ainult salatilehed ei eruta peatoiduna mitte kedagi) ja siis kiiresti katsetasin. Jäin katsetusega rahule ja järgmisel korral tegin neid juba täitsa etteplaneeritult ja nii pea need minu menüüst välja ei jää.
Lisaks soolale läheb vaja vaid kolme koostisosa – pastinaaki, võid ja mett. Lihtne ja oi-oi-oi kui maitsev! Need on hullult mõnusad krõbedad ning mesi ja sool teevad siin retseptis lihtsalt vaimustavat koostööd. Päriselt, proovige ise!
- 2 pastinaaki
- 50 g võid
- 40 g mett
- Sool
- Viiluta pastinaak pikkupidi umbes 8 mm paksusteks viiludeks.
- Sulata pannil või ning prae selles pastinaaki umbes 4 minutit.
- Kui pastinaak juba peaaegu pehme, siis lisa ka mesi ning küpseta veel umbes minuti jooksul.
- Maitsesta soolaga ja serveeri kuumalt.
Ole esimene, kes kommenteerib