Hea toidu kodu

Sidruni-basiiliku krõbedikuga röstsparglid

Milline õnn, kui lähed poodi ja avastad, et seal müüakse mahedalt kasvatatud sidruneid, mille koort toidu sisse riivida kannatab (okei, kuumutamise puhul kasutan mõnikord tavalise sidruni koort ka, aga ilma kuumutamata tundub ikka liiga mürgine). Ja lisaks müüakse samas poes sparglit, mille hooaeg ei ole enam kaugete mägede taga ja pealekauba veel lahtiselt. Selle sparglikotiga oleksin muidugi kogemata täitsa ilma maksmata poest väljunud või no, tõele au andes väljusin ka, aga õnneks märkasin oma värsket kriminaalistaatust kohe pärast maksmist ja ülejäänud kraami kotti toppimist, seega südametunnistus sai kohe kiiresti uuesti ära parandatud.

Igal juhul õnn, et need mõlemad saadaval olid, sest neist sai väga lihtsa vaevaga supermõnusa ja värske õhtusöögi organiseerida. Saab valmis maksimaalselt 20 minutiga ning lisaks eelmainitule ning sellele, mis kodus niikuinii olemas on (sool, pipar ja oliiviõli ikka on, onju) tuleb kaasa haarata ainult panko. Ja okei, basiilik ka, aga mul on üks vahva basiilikutaim juba kaks nädalat klaasis vee sees ja hoolimata igapäevasele söömisele ei ole see veel üldse otsa saamas. Maitse saab supervärske ja supersidrunine, aga just täpselt nii paras, et spargli õrna maitset mitte ära lämmatada.

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar