15-minuti õhtusöök: mandlipaneeringus kanafilee
Kanafilee kipub päris tihti ära kuivama ja kuiv liha ei ole kohe üldse see, mis mulle maitseks. Järgides seda imelihtsat retsepti ei ole minul kana veel kunagi kuivaks muutunud ja maitseb see ka lihtsalt imehästi. Mandlipaneering annab juurde mõnusa kerge krõbeduse ning kiire õhtusöök saabki valmis nii umbes 15 minutiga või pigem isegi sutsu kiiremini. Praadimiseks kasutasin sel korral kookosõli, aga sobib ka täiesti tavaline praadimisõli – ma lihtsalt olen poes olles suutnud õli ostmise juba tükk aega ära unustada 🙂
Kana kõrvale sobib pakkuda mõnusat rohelist salatit ja muud ei olegi tarvis. Samuti maitseb see hästi ka külmana näiteks võileival koos ohtra rohelise ning juustuviiluga. Ja kui kana väikesemateks tükkideks lõigata, siis on see täiesti ideaalne suupiste, seega variante jätkub!
Kui soovid valmistada tervislikumat varianti, siis võid kanafilee ka hoopis ahjus küpsetada. Siis ei jää see loomulikult päris sama krõbe, aga rasvaine jääb lisamata ja sellega koos ka päris suur hulk kaloreid. Ma ise pean ennast keskmisest tublisti tervislikumaks toitujaks ja liha söön niikuinii piisavalt harva, seega võin endale ka pannil praadimist lubada 🙂
- 2 kanafileed
- 30 g jahu
- 1 muna
- 60 g mandlijahu
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- Soola
- Pipart
- Praadimiseks õli
- Lõika mõlemad kanafileed pikkupidi neljaks tükiks (nii saad kaheksa riba) ning tao lihahaamri abil pisut õhemaks.
- Maitsesta ühel taldrikul jahu soolaga, sügavamas taldrikus löö muna koos soola ja pipraga lahti ning kolmandal taldrikul sega mandlijahu soola, pipra ning basiilikuga.
- Kasta kanatükid ükshaavalt esmalt jahu, siis muna ning viimaks mandlijahu sisse.
- Prae keskmisel kuumusel üsna rohke õli sees mõlemalt poolt umbes kahe minuti jooksul, tõsta korraks köögipaberile nõrguma.
- Naudi kohe. Või hiljem - need on ka külmalt head!
Ole esimene, kes kommenteerib