Kuumuta suure poti põhjas veidi õli ning pruunista selles veisesabad igast küljest. Ilmselt pead seda tegema mitmes jaos. Tõsta sabatükid kõrvale.
Samal ajal saad puhastada ja hakkida sibula, porgandi ja selleri. Lõika kõik ca 1 cm kuubikuteks.
Lisa vajadusel potti veel pisut õli ning prae köögiviljad kergelt läbi. Seejärel lisa potti tagasi liha ning vein. Lase umbes 5 minutit kõrgemal kuumusel vahepeal segades podiseda.
Lisa potti puljong, tomat, loorber. Lisa potti ka nii palju vett, et kõik kaetud oleks. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Puljong peab hetkel veel väga magedaks jääma. Tõsta keema ning siis vähenda kuumus minimaalseni.
Hauta kaane all ca 4 tundi kuni liha luudelt kergesti lahti tuleb. Siis tõsta sabatükid puljongist välja, lase pisut jahtuda ning puhasta liha luudelt. Puljong las samal ajal podiseb ilma kaaneta edasi, see peab mõnusalt redutseeruma.
Tõsta liha (ja kõik sellega koos kogemata välja tõstetud köögiviljatükid) tagasi puljongisse ning keeda keskmisel kuumusel kokku nii, et esialgsest puljongikogusest on alles jäänud umbes pool.
Maitse ja lisa vajadusel soola-pipart.
Nüüd võid tegelikult kohe nautima hakata, aga hetkel on tegemist väga rasvase ja rammusa ampsuga. Mina ise eelistan nüüd hautise täiesti maha jahutada ning enne söömist külmkapikülma hautise pealt suurema rasvakihi eemaldada. Osa rasva jääb loomulikult alles ja see ongi maitse kandja.