Pane kanakoivad külma veega suurde potti ja tõsta keema. Keeda kaks minutit keskmisel kuumusel. Siis kalla kogu kupatus kraanikaussi ning loputa nii pott kui ka koivad külma veega korralikult puhtaks.
Pane koivad potti tagasi, kata külma veega ning tõsta taas keema. Koori puljongilt vahtu kuni seda enam eriti ei teki. Seejärel lisa potti jämedalt tükeldatud porgand, seller, sibul, pipar, loorber, till, vürts ja pisut soola.
Lase madalal kuumusel vähemalt 1.5 tundi podiseda (võib ka 2 tundi).
Kurna puljong puhtasse potti ümber (suurt osa sellest saad hiljem teiste toitude juures kasutada). Lase lihal pisut jahtuda ning seejärel puhasta liha luudelt. Jäta alles ka puljongis pehmeks keenud porgand, sibul ja seller.
Kui liha luudelt puhastatud on, siis lase see koos porgandi, sibula ja selleriga hakklihamasinast läbi. Maitsesta hakitud tilli, peekonirasva, soola, puljongi (mahlasuse lisamiseks) pipra ja sinepiseemnetega. Sega korralikult läbi ja maitse korduvalt. Soola-pipart tasub pigem ohtralt lisada, sest magedad pirukad ei meeldi kellelegi :)