Go Back

Sidrunine pärlkuskussi salat

Ette valmistamiseks5 min
Keetmiseks-küpsetamiseks20 min
Aeg kokku25 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 1 sidrun ilma vahatamata ja korralikult pestud
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 keskmine kollane suvikõrvits
  • 100 g pärlkuskussi kasutasin Just Nature sarja oma
  • 15 kauna suhkruherneid
  • Suur peotäis münti ja sidrunbasiilikut
  • 2 vart rohelist sibulat
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Viiluta sidrun õhukesteks viiludeks jättes otsad natuke jämedamaks, et neist pärast viimnegi mahl välja pigistada.
  • Vala pannile oliiviõli ning prae selles sidruniviilud mõlemalt poolt kergelt karamelliseks (umbes 2 minutit mõlemalt poolt).
  • Sidruni praadimise ajal viiluta õhukeselt suvikõrvits (selleks on hea kasutada näiteks juustunuga).
  • Tõsta sidruniviilud pannilt kaussi ja prae samal pannil suvikõrvitsaviilud kergelt läbi. Samal ajal pane veekeedukann tulele.
  • Kui suvikõrvits kergelt praetud, siis tõsta ka see sidruni juurde. Kalla pannile pärlkusskuss ning lisa umbes sama palju keevat vett. Maitsesta soolaga. Kata pann kaanega ning lase kuskussil umbes 6 minutit madalal tulel keeda. Vahepeal kontrolli, ega vett juurde pole vaja panna - eesmärk on küll see, et kogu vedelik kuskussi sisse imenduks, aga mitte seda panni põhja kinni kleepida. Siis proovi, kas see juba on küps. Kui ei ole, siis jäta kinni keeratud tulega kaane alla veel paariks minutiks tõmbama.
  • Pärlkuskussi podisemise ajal haki ürdid ja roheline sibul peenelt ning suhkruherned veidi jämedamalt.
  • Kui kuskuss valmis, siis kalla see sidruni- ja suvikõrvitsaviilakate juurde. Kui sidruniotstes on veel viljaliha, siis pigista sealt mahl ka kaussi. Maitsesta pipraga ning vajadusel lisa ka soola. Sega läbi.
  • Viimasena lisa kaussi ürdid ja suhkruherned, sega veel kergelt läbi ja asu nautima. Hea kohe, kui salat veel pisut soe on, ja hea järgmisel päeval jahtunult. Hea igal juhul!