Prindi retsept

Röstitud lillkapsasteigid lillkapsapüreega

Ette valmistamiseks20 min
Keetmiseks-küpsetamiseks20 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 1 suurem lillkapsas kasutasin imeilusat romanescot, aga sobib ka tavaline
  • Võid või õli praadimiseks
  • 100 ml kookospiima
  • 1 spl sidrunimahla
  • Soola-pipart

Serveerimiseks

  • Dukkah maitseainesegu
  • Koriandriõli
  • Granaatõunaseemneid

Kuidas?

  • Pane ahi 200 kraadinin eelkuumenema ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
  • Lõika lillkapsas pooleks ning seejärel keskmisest osast umbes 2cm pakusused viilud - südamik hoiab neid kenasti koos. Kui südamiku osa on väljast väga kiuline, siis võid selle ära koorida, aga muidu jäta kapsast alles nii palju, kui võimalik.
  • Kuumuta pannil tibake võid või õli ning küpseta lillkapsaviilud selles mõlemalt poolt krõbedaks - kulub umbes 2 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Siis tõsta viilud ahjuplaadile ning rösti neid pöördõhu režiimi kasutades 20 minutit. Piilu vahepeal ahju ja keera steigid vajadusel ettevaatlikult ümber.
  • Ülejäänud lillkapsas tükelda ning pane samale pannile, kus just steike praadisid. Prae ka need kergelt läbi, maitsesta soolaga, kalla peale 1 dl keevat vett, kata pann kaanega ning lase neil umbes 10 minutit keskmisel kuumusel pehmeneda.
  • Kui pannil hauduv lillkapsas on pehme, siis tõsta see ümber kuumakindlasse kaussi ning püreeri koos kookospiima ning sidrunimahlaga ühtlaseks. Maisesta soola ja pipraga.
  • Serveerimiseks jaota püree taldrikute vahel, tõsta sellele lillkapsasteik ning lisa taldrikule ka dukkah, granaatõunaseemned ning koriandriõli.