Go Back

Värske puravikupasta veidi veinises koorekastmes

Portsjoneid: 4

Vaja läheb

  • 200 g nisujahu kasutasin durumnisujahu
  • 2 keskmist muna palun vabalt peetud kanadelt, eks!
  • 50 g võid
  • 8 salveilehte
  • 500 g puhastatud puravikke
  • 1 suurem sibul
  • 150 ml valget veini
  • 200 ml vahukoort
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Pastataigna valmistamiseks pane jahu, munad ja pisut soola lõiketeradega köögikombaini. Töötle puruseks taignaks.
  • Seejärel kummuta see lauale ning sõtku kätega ühtlaseks taignaks. Kui taigen on väga kuiv, siis võid lisada minimaalselt vett.
  • Pane taignapall kilekotti ja jäta umbes pooleks tunniks puhkama.
  • Suru taigen käte vahel väga lapikuks (või kasuta isegi taignarulli), seejärel rulli pastamasinaga igal astmel 3 korda. Minu masinal on 6 astet ning jätsin mitte kõige õhema, vaid teise paksuse, seejärel lõika tagliatelleks ehk veidi vähem, kui 1cm laiusteks ribadeks
  • Tükelda puravikud. Kuna pastakuju on ribad, siis mina lõikasin ka seened ribadeks. Prae pannil võis keskmisel-kõrgel kuumusel kuldseks ning tõsta kõrvale. Samas võis prae ka salveilehed kuldseks.
  • Tükelda sibul ning prae see madalal kuumusel pehmemaks.
  • Vala pannile vein ning lase umbes 5 minuti jooksul kokku keeda. Siis lisa pannile ka vahukoor ning kuumuta veel umbes 5 minutit.
  • Kui oled serveerimiseks peaaegu valmis, siis aja keema suur potitäis soolaga maitsestatud vett. Keeda selles värsket pastat mõni minut, kuni see on al dente.
  • Sega värskelt keedetud pasta pannil kastmega ning lisa samasse ka praetud puravikud. Maitsesta vajadusel soola-pipraga ning kui kaste tundub liiga paks, siis lisa veidi pastakeetmise vett.
  • Serveeri KOHE koos praetud salveilehtedega.