Go Back

Sõstrtšup ehk lihtne sõstraketšup

Ette valmistamiseks30 min
Keetmiseks-küpsetamiseks30 min
Aeg kokku1 hour

Vaja läheb

  • 2 kg punaseid sõstraid puhastatult
  • 500 g punaseid tšillikaunu
  • 500 ml vett
  • 1.5 spl soola
  • 2 spl 30% äädikat

Kuidas?

  • Puhasta punased sõstrad kobaratest ning tšillikaunad otstest. Tükelda tšilli jämedateks ratasteks.
  • Viska sõstrad, tšillirattad, sool ja vesi potti ning kuumuta keskmisel kuumusel 30 minutit kuni sõstrad on katki keenud ja tšilli pehmenenud. Kui tundub, et hoidis hakkab põhja külge kinni jääma, siis võid lisada veel pisut vett - sõstrad annavad lihtsalt erineva koguse vett välja olenevalt oma valmimisastmest, seega vee kogus võib ka pisut suurem olla.
  • Lase segul pisut jahtuda ning töötle siis saumikseriga nii ühtlaseks, kui saad.
  • Suru segu läbi peene sõela teise potti (sõela peale jäävad kestad saad kasutada mõnes muus toidus - hautises või supis näiteks. Mul läks osa falafelite sisse ja osa suvikõrvitsakeeksi sisse - mõlemad said väga head).
  • Lase sõstrtšup veel korraks keema, lisa äädikas, sega läbi, maitse ja lisa vajadusel veel soola või äädikat (või suhkrut, aga mina selleks vajadust ei näinud) ning tõsta siis kuumalt steriliseeritud purkidesse.