Pane ahi 180 kraadile eelsoojenema ning vooderda suur keeksivorm küpsetuspaberiga ning vajadusel määri lisaks ka või või õliga). Mulle meeldib panna keeksivormi küpsetuspaber kahe ribana - üks pikkupidi ja teine ristipidi - nii on kogu vorm kaetud, üleliigseid volte ei ole ja paberi abil saab keeksi lihtsalt vormist välja tõsta.
Löö suures kausis munad lahti. Vahustada ei ole vaja. Lisa Skyr ja oliiviõli.
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, lisa samasse kaussi ning sega läbi.
Teises kausis sega omavahel kokku kõik jahud, küpsetuspulber, sooda, psüllium, sool, rosmariin, kaerahelbed 50 g päevalilleseemneid.
Riivi juust väga jämedalt ning tükelda päikesekuivatatud tomatid.
Nüüd sega kõigepealt omavahel lohakalt kokku kuivad ja märjad ained, siis lisa juust ja päikesekuivatatud tomatid ning sega veelkord kiirelt läbi. Üle segada ei ole mõtet - piisab sellest, kui enam jahu taignas märgata ei ole.
Vala tainas vormi, raputa peale ülejäänud päevalilleseemned ning küpseta pöördõhu režiimil umbes 50 minutit (sõltub veidi ahjust ka, eks) kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb).
Peale ahjust võtmist lase keeksil vähemalt veerand tundi vormis jahtuda, seejärel tõsta restile ja lase veel vähemalt pool tundi jahtuda enne, kui noa sisse lööd.