Go Back

Soolane suvikõrvitsakeeks

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks50 min
Aeg kokku1 hour 5 min
Portsjoneid: 16

Vaja läheb

  • 3 muna ainult vabalt peetud kanadelt, eks!
  • 150 g Skyri
  • 60 g oliiviõli või õli päikesekuivatatud tomatite purgist
  • 600 g suvikõrvitsat ma kasutasin kollast, koorida ei ole vaja
  • 100 g hernejahu
  • 100 g riisijahu
  • 100 g täisteranisujahu
  • 10 g psülliumit
  • 50 g kaerahelbeid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1.5 tl soola
  • 1 tl hakitud rosmariini See on paar värsket oksa taimelt
  • 130 g parmesani sobivad mõistagi ka muud juustud
  • 100 g päikesekuivatatud tomateid õlist nõrutatud
  • 50 + 20 g päevalilleseemneid

Kuidas?

  • Pane ahi 180 kraadile eelsoojenema ning vooderda suur keeksivorm küpsetuspaberiga ning vajadusel määri lisaks ka või või õliga). Mulle meeldib panna keeksivormi küpsetuspaber kahe ribana - üks pikkupidi ja teine ristipidi - nii on kogu vorm kaetud, üleliigseid volte ei ole ja paberi abil saab keeksi lihtsalt vormist välja tõsta.
  • Löö suures kausis munad lahti. Vahustada ei ole vaja. Lisa Skyr ja oliiviõli.
  • Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, lisa samasse kaussi ning sega läbi.
  • Teises kausis sega omavahel kokku kõik jahud, küpsetuspulber, sooda, psüllium, sool, rosmariin, kaerahelbed 50 g päevalilleseemneid.
  • Riivi juust väga jämedalt ning tükelda päikesekuivatatud tomatid.
  • Nüüd sega kõigepealt omavahel lohakalt kokku kuivad ja märjad ained, siis lisa juust ja päikesekuivatatud tomatid ning sega veelkord kiirelt läbi. Üle segada ei ole mõtet - piisab sellest, kui enam jahu taignas märgata ei ole.
  • Vala tainas vormi, raputa peale ülejäänud päevalilleseemned ning küpseta pöördõhu režiimil umbes 50 minutit (sõltub veidi ahjust ka, eks) kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb).
  • Peale ahjust võtmist lase keeksil vähemalt veerand tundi vormis jahtuda, seejärel tõsta restile ja lase veel vähemalt pool tundi jahtuda enne, kui noa sisse lööd.