Kuumuta piim ja tüümian peaaegu keemiseni, siis keera tuli maha ning jäta maitse piima sisse imbuma. Proovi jooksvalt, minul kulus 20 minutit õige maitse saavutamiseks.
Vahusta munad suhkru ja tibakese soolaga suhkru sulamiseni vahtu.
Tõsta tüümianipiim uuesti keema ning sega sellesse mesi (kui kasutad vedelat mett, siis võid selle alles kõige viimasena sisse segada, et võimalikult palju kasulikku säiliks).
Vala piim läbi sõela, pidevalt segades, vahustatud munade juurde, et temperatuuri ühtlustada, seejärel kalla segu tagasi potti ning kuumuta madalal kuumusel segades kuni segu pisut pakseneb. Kui sul on termomeeter, siis ideaalne oleks umbes 80 kraadi. Ära kindlasti segu keema lase lase - omletitükikestega jäätist ei taha keegi.
Kui oled tekstuuriga rahul, siis jahuta segu täielikult. No ikka külmkapikülmaks - mida külmem, seda parem (kui kasutad vedelat mett, siis segagi see nüüd jahtunud segu sisse).
Jahtunud segu kalla oma jäätisemasinasse ja vurista kreemjaks hõrgutiseks. Minu Kitchen Aidil kulus selleks umbes 20 minutit.
Kui soovid nautida pehmet jäätist, siis saad seda kohe teha. Ülejäänud jäätis (sest niikuinii limpsid ju osa kohe ära) pane õhukindlasse karpi ning säilita sügavkülmikus. Enne serveerimist tõsta jäätis umbes 5 minutit varem toatemperatuurile, et see pisut pehmeneda jõuaks.