Go Back

Purpurne peedipasta

Ette valmistamiseks20 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min
Aeg kokku1 hour
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

Pastataigna jaoks

  • 95 g durumnisujahu
  • 5 g peedijahu Greenbite valikus leiab
  • 1 suur muna ikka ja alati vabalt ringi jooksnud kanadelt
  • 0.5 tl oliiviõli
  • tiba soola

Serveerimiseks

  • 25 g võid
  • 10 värske salvei lehte
  • 100 g keedetud peeti
  • 0.5 tl sidrunimahla
  • 10 g röstitud päevalilleseemneid

Kuidas?

Pastatainas

  • Sega jahu, peedijahu ja sool kokku lõiketeradega köögikombainis.
  • Lisa muna ning oliiviõli ning pulseeri kuni tekib üsna ühtlane puru. Katsu puru sõrmede vahel. Kui see jääb lihtsalt kokku, siis on hästi. Kui ei jää, siis lisa pool teelusikat külma vett ning pulseeri uuesti.
  • Kalla segu lauale ning sõtku käte vahel ühtlaseks taignapalliks. Pista see kilekotti ning jäta pooleks tunniks puhkama (samal ajal saad muid komponente ette valmistada).
  • Rulli taigen pastamasina abil õhukeseks ning lõika lintideks.
  • Keeda pastat VAHETULT enne kastmega kokku segamist umbes 1 minut väga soolases vees.

Serveerimiseks

  • Haki peet väikesteks kuubikuteks.
  • Sulata pannil või ning prae salveilehed selles keskmisest kõrgemal kuumusel kuldseks. Tõsta salvei pannilt ning säti köögipaberile ootama.
  • Kui või ei ole veel pruunikamaks muutunud, siis tõsta pisut panni temperatuuri kuni või lõhnab pähkliselt ning on pruunikas. Seejärel kalla pannile sidrunimahl ning peedikuubikud ja kuumuta veel kuni peet läbi soojenenud on.
  • Tõsta vahukulbi abil otse potist pannile ka just keedetud pasta (ei pea täiesti kuivaks kurnama, mõni tilk tärkliserikast pastakeeduvett ei tee midagi halba, pigem vastupidi), sega kiirelt läbi ning tõsta kohe taldrikule.
  • Serveerimisel lisa pastale röstitud päevalilleseemned ning salveilehed.