Go Back

Pärloder puravike ja lehtpeediga

Aeg kokku30 min
Portsjoneid: 4

Vaja läheb

  • 1 suurem sibul
  • 1 vars sellerit
  • 1 suurem porgand
  • 50 g võid vegn versiooni jaoks asenda õliga
  • 300 g puravikke või muid otse-pannile seeni
  • Paar oksa tüümiani
  • 200 g lehtpeeti asenda spinatiga, kui sul pole
  • 250 g pärlotra
  • 700 ml keevat vett
  • 1 VCube kanamaitseline puljongikuubik Või vee asemel kodune kanapuljong, aga mul polnud :(
  • Maitse järgi soola-pipart
  • Serveerimiseks värsket tilli

Kuidas?

  • Haki sibul, seller ja porgand ning pane need tüümianilehtede ning umbes 1/3 võiga potipõhja keskmisel kuumusel praadima. Aeg-ajalt segades lase neil umbes 5 minutit klaasistuda.
  • Kui kasutad lehtpeeti lisa potti ka jämedalt hakitud varred.
  • Samal ajal haki seened meelepärasteks tükkideks. Prae need ülejäänud võiga pannil krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Lisa potti pärloder, keev vesi, puljongikuubik ning pooled praetud seentest. Sega läbi, keera kuumus madalamaks ning jäta see umbes 20 minutiks vaikselt podisema. Vahepeal sega ning kui tundub, et vesi hakkab otsa saama, aga pärloder veel päris pehme pole, siis lisa pisut vett.
  • Kui kõik on peaaegu pehme, siis lisa ka jämedalt hakitud lehtpeedi lehed, sega kõik kiirelt veel läbi ja jäta mahakeeratud kuumusel veel paariks minutiks puhkama.
  • Serveerimisel lisa kõige peale ülejäänud praetud seened ja hakitud tilli.