Haki sibul, seller ja porgand ning pane need tüümianilehtede ning umbes 1/3 võiga potipõhja keskmisel kuumusel praadima. Aeg-ajalt segades lase neil umbes 5 minutit klaasistuda.
Kui kasutad lehtpeeti lisa potti ka jämedalt hakitud varred.
Samal ajal haki seened meelepärasteks tükkideks. Prae need ülejäänud võiga pannil krõbedaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Lisa potti pärloder, keev vesi, puljongikuubik ning pooled praetud seentest. Sega läbi, keera kuumus madalamaks ning jäta see umbes 20 minutiks vaikselt podisema. Vahepeal sega ning kui tundub, et vesi hakkab otsa saama, aga pärloder veel päris pehme pole, siis lisa pisut vett.
Kui kõik on peaaegu pehme, siis lisa ka jämedalt hakitud lehtpeedi lehed, sega kõik kiirelt veel läbi ja jäta mahakeeratud kuumusel veel paariks minutiks puhkama.
Serveerimisel lisa kõige peale ülejäänud praetud seened ja hakitud tilli.