Go Back

Nuudlid kõrvitsa-kookose kastmes

25 min
Portsjoneid: 6

Vaja läheb

  • Pöidlasuurune jupp ingverit (ca 25 g)
  • 1 suurem sibul
  • 1 tl õli
  • 50 g maapähklivõid
  • 100 g punast karripastat
  • 0.5 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 spl mahedat karripulbrit
  • 1 tl Cayenne pipart kes vürtsi ei armasta, jäta vahele
  • 0.5 tl musta pipart
  • 2 kaffirlaimilehte kasutan külmutatuid. Kui pole, siis riivi veidi laimikoort.
  • 800 g röstitud kõrvitsapüreed mul tuli sügavkülmast. Kui sul varud otsas, siis rösti lihtsalt kõrvits ahjus pehmeks.
  • 1 suurem paprika
  • 300 g lehtpeeti või spinatilehti kasutasin sügavkülma varusid
  • 200 g kookospiima
  • 0.5 l vett olenevalt kõrvitsa vesisusest võib-olla rohkem.
  • 500 g krevette eelistatult küpsetamata ja aeglaselt sulatatud
  • 400 g nuudleid
  • 1-2 laimi serveerimiseks

Kuidas?

  • Koori ja haki ingver ning sibul. Pane need keskmisel kuumusel suurele pannile õlisse pehmenema. Umbes viie minuti pärast lisa karripasta, pähklivõi, 1 dl vett ning kõik vürtsid. Sega ühtlaseks ning kuumuta 5 minutit.
  • Lisa pannile kõrvitsapüree ja 4 dl vett. Sega ühtlaseks ning kuumuta keemiseni.
  • Ribasta paprika ja tükelda suuremad lehtpeedi/spinati lehed. Kui kasutatd taimi sügavkülmast, siis ei ole vaja sulatada. Lisa need kastmele ja sega läbi.
  • Keeda suures potis nuudlid vastavalt pakendi juhistele.
  • 5 minutit enne serveerimist lisa pannile krevetid ja kuumuta need kaunilt roosakaks. Seejärel sega kastmele juurde kookospiim ja tõsta see veel korraks keema. Maitse ja lisa vajadusel soola või muud (karripastad on erineva soolasusega ja mina ei pidanudki soola lisamist vajalikuks).
  • Nuudlid sega kastmega kokku vahetult enne serveerimist ning pigista otse taldrikusse lisaks laimimahla.
  • NB! Kui sa kogu kastet korraga ära ei söö, siis see säilib külmkapis mitu päeva, aga krevetid kuumuta alles vahetult enne söömist kastmes läbi ning nuudlid keeda värskelt - muidu esimesed küpsevad üle ja teised kleepuvad kokku.