Go Back

Lihtne sidrunipasta

Aeg kokku20 min
Portsjoneid: 1

Vaja läheb

  • 30 g võid
  • 1 tl head oliiviõli
  • 1 suur sidrun võimalusel orgaaniline, kindlasti kuuma veega korralikult pestud
  • 100 g tagliatelle pastat
  • 30 g parmesani
  • 100 g suvikõrvitsat
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Riivi sidrunilt maha kollane osa koorest, seejärel lõika sidrun pooleks ja pigista välja ka mahl.
  • Lisa väikesele pannile või, õli, pool sidrunikoorest ning pool sidrunimahlast. Kuumuta umbes 5 minutit keskmisel kuumusel kuni või on sulanud ja sidrunimahl pisut kokku keenud ja veelgi sidrunisemaks muutunud. Seejärel tõsta pann pliidilt pasta valmimist ootama.
  • Tõsta suur potitäis vett keema, maitsesta soolaga ning keeda tagliatellet minut pakil toodud ajast vähem.
  • Pasta keemise ajal tükelda suvikõrvits pikkadeks ribadeks. Kasutasin spetsiaalset lõikurit, aga hea tulemuse saab ka köögiviljakoorijaga. Riivi parmesan peenelt.
  • Kui pasta on peaaegu valmis, siis tõsta kõrvale 0.5 dl pasta keetmise vett. Kurna pasta ning lisa see kohe kastmepannile. Tõsta samale pannile ka suvikõrvitsa lindid, ülejäänud sidrunimahl ja -koor, riivitud juust ja pastavesi. Sega pannitäit madalal kuumusel kuni juust on sulanud ning pastavesi kõik ülejäänud koostisosad mõnusalt pasta külge kleepuvaks kastmeks muutnud. Maitse ja lisa tunde järgi soola-pipart.
  • Serveeri kohe!