Go Back

Kuldselt soojendav kana-nuudlisupp

Portsjoneid: 3

Vaja läheb

Kollane karripasta

  • 1 spl koriandriseemneid
  • 1 spl vürtsköömneid
  • 60 g ingverit
  • 170 g sibulat
  • 30 g rohelist tšillit
  • 3 kaffirlaimi lehte kasutan külmutatuid
  • 2 spl kurkumit
  • 1 tl musta pipart
  • 30 g kookosõli
  • 1 laimi mahl

Kuldselt soojendav kana-nuudlisupp

  • 10 g kookosõli praadimiseks
  • 50 g porrulauku
  • 300 g varajast kapsast
  • 150 g eelnevalt valmistatud karripastat
  • 1 l kanapuljongit
  • 200 g munanuudleid
  • 150 g kirsstomateid
  • 200 g kanaliha puljongikontidelt puhastatud või ahjukanast üle jäänud
  • 200 g kookospiima
  • koriandrit serveerimiseks
  • Maitse järgi soola

Kuidas?

Karripasta

  • Purusta uhmris koriandriseemned ja vürtsköömned peenemaks.
  • Tükelda jämedalt sibul, ingver ja tšilli (kui soovid mahedamat, siis võta seemned välja).
  • Pane kõik karripasta komponendid väikesesse köögikombaini ning surista ühtlaseks pastaks. Ilmselt pead komponente paar korda spaatliga seindelt allapoole lükkama.
  • Säilita ülejäänud karripastat õhukindlalt külmikus paar nädalat või sügavkülmas veelgi kauem.

Kuldselt soojendav kana-nuudlisupp

  • Tükelda kapsas ja porru ribadeks ning pane need keskmise poti põhja kookosõliga keskmisel kuumusel praadima. Prae aeg-ajalt segades 3-4 minutit.
  • Lisa potti karripasta, sega ning prae veel mõned minutid kuni terve köök imeliselt lõhnab.
  • Vala potti puljong ning tõsta keema. Lase umbes 5 minutit podiseda. (Täpne aeg sõltub sellest, kui pikka keetmist nuudlid vajavad. Vaata seda infot pakendi pealt. Minu nuudlite keetmiseaeg on 5 minutit. Kui sinu omad vajavad rohkem, või vähem, siis tegutse loogiliselt.)
  • Lisa potti nuudlid ning lase neil 3 minutit keeda.
  • Lisa potti ka kookospiim, kana ja poolitatud kirsstomatid. Maitsesta soolaga. Tõsta potitäis uuesti keema nii, et kõik elemendid läbi kuumutatud saaks ning nuudlid oleks pehmed, aga mitte üle keenud.
  • Serveerimisel lisa värsket koriandrit.