Go Back

Krõbe õuna-kodujuustukook

Aeg kokku1 hour

Vaja läheb

  • 200 g suhkrut
  • 300 g kodujuustu
  • 2 muna alati vabalt peetud kanadelt
  • 1 dl hapukoort
  • 100 g sulavõid
  • 2 dl vett
  • 400 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl kardemoni
  • 0.5 tl soola
  • 800 g õunu jämedalt tükeldatud. Mina ei koori, aga sina võid, puhastatud kaal

Krõbeda katte jaoks

  • 150 g hakitud pekaanipähkleid
  • 100 g võid
  • 50 g suhkrut

Kuidas?

  • Pane ahi 180 kraadi peale eelsoojenema ning kata 24cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga.
  • Lisanipp laiskadele - pane 100 g võid kuumakindlas kausis ahju soojenemise ajal sinna sulama ja saad 0 vaevaga sulatatud või.
  • Hõõru kodujuust suhkruga "vähem teraliseks". Kui viitsid, siis võid isegi saumikseriga selle ühtlasemaks suristada, aga ma tavaliselt lihtsalt hõõrun selle Kitchenaidi põhjas (millega ka kõik ülejäänud komponendid kokku segan) enam-vähem ühtlaseks.
  • Lisa kaussi munad ja hapukoor ning sega ühtlaseks.
  • Lisa ikka veel samasse kaussi sulavõi ja toatemperatuuril vesi, sega ühtlaseks.
  • Lisa kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon, sega kiirelt ühtlaseks. Reaalselt ainult nii palju, et kuivaineid enam näha pole.
  • Enne vormi kallamist sega ka õunatükid ettevaatlikult taignasse.
  • Krõbeda katte jaoks sega toasoe või hakitud pähklite ja suhkruga ning laota kate enam-vähem ühtlaselt koogi pinnale.
  • Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit, siis keera ahi pöördõhu režiimile ning tõsta temperatuur 220 kraadini ja küpseta veel 10 minutit kuni kate on mõnusalt krõbe,
  • Enne tükkideks lõikamist oleks hea, kui kook saaks pool tunnikest jahtuda, aga mõistan täielikult, kui sul nii palju kannatust ei ole :)