Go Back

Äädikamarinaadis šašlõkk ohtra sibulaga

Vaja läheb

  • 1.5 kg sealiha Mu lemmik on tegelikult välisfilee, aga sobib ka kaelakarbonaad vms.
  • 1 dl tavalist kanget äädikat
  • 0.5 dl õli
  • 2 dl vett
  • 1 spl soola
  • 2 suurt sibulat

Kuidas?

  • Sega omavahel kokku kõik marinaadi ained.
  • Viiluta sibul rõngasteks ja tükelda siga meelepärasteks tükkideks (a la 4-5 cm kuubikud).
  • Sega liha ja sibul marinaadi nii, et kõik ühtlaselt kaetud on tõsta külmkappi marineeruma. Ideaalis võiks see kesta vähemalt 24 tundi ja vahepeal võiks lihatükke marinaadis läbi segada, et kõik ühtlaselt maitsestuks.
  • Enne grillimist tõsta liha vähemalt tund aega enne toatemperatuurile. Lüki lihatükid sibularõngastega vaheldumisi grillvarrastele ning grilli igast küljest krõbedaks.
    NB! Kui kasutad välisfileed, siis kindlasti ära üle küpseta, sest see on üsna taine tükk ning võib kuivaks muutuda. Pigem alguses veidi vähem, siis proovi, mis seis on ja vajadusel küpseta veel pisut. Kaelakarbonaadi ja muude rasvasemate tükkidega pole vaja nii hoolikas olla.