Prindi retsept

Krõbedad suvikõrvitsapllid

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks10 min

Vaja läheb

  • 200 g suvikõrvitsat peenelt riivitud, soolaga 10 minutiks seisma jäetud ning korralikult kuivaks pigistatud
  • 50 g feta juustu
  • 2 keskmist muna alati palun vabalt jooksnud kanadelt
  • 1 tl kuivatatud oreganot
  • 50 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • Maitse järgi pipart
  • Rapsiõli praadimiseks

Kuidas?

  • Pane õli pliidile (või fritüüri, kui see sul olemas on) kuumenema
  • Murenda riivitud ja nõrutatud suvikõrvitsa hulka feta ning pudista oregano, maitsesta pipraga.
  • Sega samasse kaussi juurde munad ning viimasena lisa jahu ning küpsetuspulber. Sega kõik kergelt läbi.
  • Katseta väikese taignakogusega, kas õli on juba piisavalt kuum - see peab koheselt särisema hakkama, aga ei tohi kõrbema minna. Kui oled õli temperatuuriga rahul, siis vormi kahe lusika abil taignast väikesed pallikesed (liiga täpne pole vaja olla) ning kukuta need õli sisse. Küpseta
  • Küpseta pallikesi neid vahepeal ümber keerates kuni need on kaunilt pruunikad. Kokku umbes kaks minutit, seejärel tõsta köögipaberile korraks nõrguma ning naudi kuni need on kuumad ja krõbedad.