Prindi retsept

Lihtne paella mereandidega

Aeg kokku30 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 1 suurem sibul
  • 1 vars sellerit
  • 1 punane paprika
  • 1 suurem tomat
  • 2 spl oliiviõli
  • 200 g hispaania riisi kui seda ei leia, siis risotoriis sobib hästi
  • 1 dl kuiva valget veini kui pole, siis ära stressa ning lisa rohkem puljongit + tiba rohkem sidrunit
  • 0,5 tl safranit
  • 0,5 l puljongit kana või köögivilja
  • 1,5 tl paprikapulbrit mulle meeldib terav, vali oma lemmik
  • 1 tl soola
  • 0,5 sidrunit
  • 100 g krevette kasutades külmutatud sulata eelnevalt
  • 100 g kalmaari kasutades külmutatud sulata eelnevalt
  • 100 g karpe kasutasin vongole karpe, sobivad ka teised

Kuidas?

  • Haki köögiviljad peenelt ning pane need oliiviõli ning soolaga keskmisele kuumusele kümbeks minutiks pehmenema. Aeg-ajalt sega.
  • Samal ajal kuumuta puljong ning lisa sellesse ka safran, et maitsed juba imenduma hakkaksid.
  • Kui köögiviljad pannil on juba pehmemad, siis lisa pannile paprikapulber ning riis. Sega kõik läbi ning lase veel minutike podiseda. Seejärel vala peale valge vein ning lase sel aurustuda.
  • Lisa pannile ka puljong, sega kõik läbi ning maitse. Kui sa veini ei kasutanud, siis soovitan lisada juba siia pisut sidrunimahla. Kui tunned, et on vaja midagi lisada, siis tee seda nüüd, sest kui soovid paella põhja krõbedat koorikut (soccara), siis hiljem enam segada ei saa.
  • Jäta pann keskmisele kuumusele umbes 15 minutiks podisema. Selle aja jooksul imendub kõik vesi riisi sisse ja nii peabki olema.
  • Kui riis on peaaegu pehme, siis lisa pannile mereannid ning proovi need ettevaatlikult riisi sisse susserdada. Siis kata pann kaanega veel viimaseks 4-5 minutiks.
  • Kui mereannid on kergelt küpsenud (ära üle küpseta, eks!), siis serveeri sidrunisektoritega ning kindlasti sobiks hästi ka peterselli peale raputada (mul polnud).