Riisi ja läätsedega täidetud köögiviljad
Prindi retsept

Riisi ja läätsedega täidetud köögiviljad

Ette valmistamiseks20 min
Keetmiseks-küpsetamiseks40 min
Aeg kokku1 t

Vaja läheb

  • 1 väike baklažaan
  • 2 väga väikest suvikõrvitsat või üks keskmine
  • 1 paprika
  • 2 tomatit
  • 2 suuremat sibulat
  • 1 dl pikateralist riisi
  • 1 dl beluuga läätsesid
  • 1 dl külmutatud maisi
  • 1 spl rapsiõli
  • 1 punane tšilli
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl kuivatatud oregaanot
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Alusta sibulatest - koori ning lõika ära ülemine ots, seejärel uurista sibulad väikese lusika abil seest tühjaks (väga võimalik, et pisarad jooksevad selle tegevuse ajal :)). Tühjad sibulad pane ahjuvormi ootama, sisu viska koos õli, vähese soola, hakitud tšilli ning vürtsköömnetega juba pannile keskmisel kuumusel pehmenema.
  • Jätka baklažaaniga - lõika see pikuti pooleks ning uurista sisu välja noa ja lusika abiga. Hakitud sisu jällegi pannile ning poolikud vormi ootama.
  • Nüüd lisa pannile 300ml keevat vett, riis ning läätsed. Maitsesta pipra ja oregaanoga.
  • Poolita ka väikesed suvikõrvitsad. Sisu jällegi pannile ning poolikud vormi ootama.
  • Lõika tomatitelt ära kübar ning uurista sisu välja - jaga panni ja vormi vahel.
  • Viimasena poolita paprika, eemalda seemned ning säti ka need poolikud ahjuvormi täidist ootama.
  • Pane ahju 200 kraadi peale soojenema.
  • Kui riis ja läätsed on umbes 10 minutit pannil pehmenenud ning enamuse vedelikust endasse imanud, siis sega juurde ka mais, lase sel üles sulada, proovi täidist ning maitsesta vajadusel täiendavalt.
  • Tõsta täidis köögiviljapoolikutesse, kalla panni põhja veel umbes ühe sentimeetri võrra kuuma vett ning küpseta 40 minutit kuni köögiviljad küpsevad ning täidis lõpuni pehmeneb.