Alusta sibulatest - koori ning lõika ära ülemine ots, seejärel uurista sibulad väikese lusika abil seest tühjaks (väga võimalik, et pisarad jooksevad selle tegevuse ajal :)). Tühjad sibulad pane ahjuvormi ootama, sisu viska koos õli, vähese soola, hakitud tšilli ning vürtsköömnetega juba pannile keskmisel kuumusel pehmenema.
Jätka baklažaaniga - lõika see pikuti pooleks ning uurista sisu välja noa ja lusika abiga. Hakitud sisu jällegi pannile ning poolikud vormi ootama.
Nüüd lisa pannile 300ml keevat vett, riis ning läätsed. Maitsesta pipra ja oregaanoga.
Poolita ka väikesed suvikõrvitsad. Sisu jällegi pannile ning poolikud vormi ootama.
Lõika tomatitelt ära kübar ning uurista sisu välja - jaga panni ja vormi vahel.
Viimasena poolita paprika, eemalda seemned ning säti ka need poolikud ahjuvormi täidist ootama.
Pane ahju 200 kraadi peale soojenema.
Kui riis ja läätsed on umbes 10 minutit pannil pehmenenud ning enamuse vedelikust endasse imanud, siis sega juurde ka mais, lase sel üles sulada, proovi täidist ning maitsesta vajadusel täiendavalt.
Tõsta täidis köögiviljapoolikutesse, kalla panni põhja veel umbes ühe sentimeetri võrra kuuma vett ning küpseta 40 minutit kuni köögiviljad küpsevad ning täidis lõpuni pehmeneb.