Prindi retsept

Õuna ja martsipaniga kook

Ette valmistamiseks20 min
Keetmiseks-küpsetamiseks55 min
Aeg kokku1 t 10 min
Portsjoneid: 8

Vaja läheb

Põhja jaoks

  • 200 g jahu
  • 150 g võid
  • 50 g suhkrut
  • Suts soola
  • 1 spl külma vett vajadusel

Täidise jaoks

  • 200 g toorjuustu
  • 200 g martsipani
  • 2 muna alati vabalt ringi jooksund kanadelt, palun!
  • 4 keskmist õuna

Kuidas?

Taigna jaoks

  • Haki külm või ning sega see jahu, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kõige lihtsam on selleks kasutada lõiketeradega köögikombaini, aga saab hakkama ka sõrmedega. Moodustub niiske liiva taoline puru.
  • Kui tainas juba praegu koos püsib, siis pole vaja vett lisada. Kui mitte, siis lisa kuni 1 spl külma vett ning töötle tainas kiiresti ühtlaseks.
  • Kalla taigen ettevalmistatud koogivormi põhja ning suru see sõrmedega ühtlaselt põhjale ja külgedele.
  • Pane taignaga kaetud vorm sügavkülma ootama.

Täidise jaoks

  • Riivi toasooja toorjuustu sisse martsipan ning sega see enam-vähem ühtlaseks. Seejärel lisa täidisele munad ning sega korralikult.
  • Lõika õunad pooleks, eemalda südamik ning viiluta õunapoolikud.

Lõppakord

  • Eelkuumuta ahi 225 kraadini. Kui ahi on kuumuse saavutanud, siis võta sügavkülmast koogipõhi, torgi see kahvliga auklikuks ning küpseta 15 minutit kuni põhi on saavutanud ilusa kuldse tooni.
  • Vähenda ahju kuumus 180 kraadini.
  • Vala martsipanitäidis küpsenud põhjale ning selle peale säti viilutatud õunapoolikud.
  • Küpseta kooki umbes 40 minutit ning lase sel siis enne söömist jahtuda.