Eelsoojenda ahi 220 kraadini ning määri muffinipann (kasutan 12 auguga isendit) võiga või pane aukudesse muffinipaberid.
Taigna jaoks
Vahusta kokku või ning suhkur seni kuni suhkur on täielikult sulanud. Saad seda testida sõrmede vahel segu katsudes - kui terakesi enam tunda ei ole, siis on hästi.Lisa segule munad, jogurtning vaniljepasta ning mikserda kõik korralikult segamini.
Kui viitsid, siis võid jahu eelnevalt soola, küpsetuspulbri ning soodaga kokku segada. Kui ei viitsi, siis tee nagu mina - vala need kõik ülejäänud taigna peale ning sega need sealsamas kergelt läbi enne, kui segi koos ülejäänud taignaga sügavamalt segama hakkad. Ära kindlasti üle sega - kohe kui kõik enamvähem ühtlane on lõpeta segamine ära.
Viimasena sega hulka umbes 1cm kuubikuteks tükeldatud õunad.
Puru jaoks
Pane kõik koostisosad kaussi ning sega sõrmede abil puruks. Ei pea olema megaühtlane - mõned suuremad tükid on ainult toredad ja küpsevad mõnusalt krõbedaks
Lõppakord
Jaga tainas muffinivormide vahel ühtlaselt ära. Seejärel jaga kõigi muffinivormide vahel ära ka purukate ning vajuta see kergelt taigna sisse, et see küpsedes muffinitelt maha ei langeks.
Alusta küpsetamist 220 kraadi juures ning hoia koogikesi sellega ahjus umbes 5 minutit. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel 20 minutit.
Enne sööma asumist proovi olla kannatlik ning muffinitel kasvõi natuke jahtuda lasta.