Prindi retsept

Krõbeda kattega õunamuffinid

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks25 min
Aeg kokku40 min
Portsjoneid: 12 tükki

Vaja läheb

Taigna jaoks

  • 100 g võid toatemperatuuril
  • 120 g suhkrut
  • 2 muna palun vabana ringi jooksnud kanadelt
  • 120 g kreeka jogurtit
  • 1 tl vaniljepastat
  • Suts soola
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 300 g õunu

Purukatte jaoks

  • 50 g võid
  • 50 g suhkrut
  • 75 g jahu
  • 1 tl kaneeli
  • Pisut soola

Kuidas?

  • Eelsoojenda ahi 220 kraadini ning määri muffinipann (kasutan 12 auguga isendit) võiga või pane aukudesse muffinipaberid.

Taigna jaoks

  • Vahusta kokku või ning suhkur seni kuni suhkur on täielikult sulanud. Saad seda testida sõrmede vahel segu katsudes - kui terakesi enam tunda ei ole, siis on hästi.
    Lisa segule munad, jogurtning vaniljepasta ning mikserda kõik korralikult segamini.
  • Kui viitsid, siis võid jahu eelnevalt soola, küpsetuspulbri ning soodaga kokku segada. Kui ei viitsi, siis tee nagu mina - vala need kõik ülejäänud taigna peale ning sega need sealsamas kergelt läbi enne, kui segi koos ülejäänud taignaga sügavamalt segama hakkad.
    Ära kindlasti üle sega - kohe kui kõik enamvähem ühtlane on lõpeta segamine ära.
  • Viimasena sega hulka umbes 1cm kuubikuteks tükeldatud õunad.

Puru jaoks

  • Pane kõik koostisosad kaussi ning sega sõrmede abil puruks. Ei pea olema megaühtlane - mõned suuremad tükid on ainult toredad ja küpsevad mõnusalt krõbedaks

Lõppakord

  • Jaga tainas muffinivormide vahel ühtlaselt ära. Seejärel jaga kõigi muffinivormide vahel ära ka purukate ning vajuta see kergelt taigna sisse, et see küpsedes muffinitelt maha ei langeks.
  • Alusta küpsetamist 220 kraadi juures ning hoia koogikesi sellega ahjus umbes 5 minutit. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel 20 minutit.
  • Enne sööma asumist proovi olla kannatlik ning muffinitel kasvõi natuke jahtuda lasta.