Prindi retsept

Seente ja krõbeda lehtkapsaga minilasanjed

Keetmiseks-küpsetamiseks20 min
Aeg kokku1 t
Portsjoneid: 4

Vaja läheb

Pasta jaoks

  • 300 g durumnisu jahu
  • 6 munakollast
  • 1 spl oliiviõli
  • 0.5 dl vett
  • tibake soola

Bechameli jaoks

  • 50 g võid
  • 50 g nisujahu
  • 5 dl (india pähkli) piima loomulikult võid asendada muu piimaga
  • 300 g riivitud juustu

Muu kraam

  • 1 suurem sibul
  • 800 g timpnarmikuid võid asendada muude seentega
  • Võid või õli praadimiseks
  • 200 g värsket lehtkapsast
  • Praetud kukeseeni serveerimiseks
  • Soola-pipart

Kuidas?

Pastataigna jaoks

  • Kalla jahu lauale hunnikusse ning tee keskele kahvliga suur auk
  • Sega omavahel kokku munakollased, suts soola, õli ning poo veest
  • Kalla munakollaste segu jahu keskele auku ning hakka seda kahvliga jahu sisse segama. Kui asi juba ilmet võtab, siis liigu edasi kätega segamise juurde. Vajadusel lisa kas osa või ülejäänud vett (jahud ning munakollaste suurused on erinevad ning 100% täpseid koguseid ei ole võimalik öelda). Sõtku korralikult kuni saad üsna kõva taignapalli. Pigem sõtku rohkem, kui vähem - ikka pea 10 minutit läheb ära.
    Muide - kui sul on olemas lõiketeradega köögikombain, siis esmase segamise saad mugavalt sellega ära teha, aga isegi sel juhul tuleb lõpuks käed taignaga kokku teha ning taignapall ühtlaseks sõtkuda.
  • Kata taignapall kilega või pista kilekotti ning jäta vähemalt pooleks tunniks köögilauale puhkama.
  • Kui tainas puhanud ning muud koostisosad ette valmistatud, siis lõika tainas kaheks osaks ning rulli pastamasinaga õhukeseks (mina jätsin 6 paksusastmega masina puhul number 2 peale). Kui sul pastamasinat ei ole, siis rulli taignarulliga nii õhukeseks, kui suudad.

Bechameli jaoks

  • Sulata potipõhjas või, sega sellesse jahu ning kuumuta minuti jooksul segades.
  • Lisa potti soojendatud piim, ise samal ajal pidevalt segades, et klimpe ei tekiks. Kui tekib, siis neist saab vispli abil üsna kerge vaevaga lahti. Kuumuta mõni minut kuni kaste pakseneb.
  • Kui kaste on paksenenud, siis sega sellesse ka juust ning maitsesta soola ja pipraga.

Seente jaoks

  • Tükelda seened ning sibul, prae pannil õli või võiga ning maitsesta soola ja pipraga.

Lõppakord

  • Lasanje kokku sättimiseks määri vormi(de) põhi kastmega, selle peale laota pasta, siis seened ning siis jälle kaste. Jätka kihtide ladumist samas järjekorras ning jäta viimaseks kaheks kihiks pasta kaetuna kastmega.
  • Eemalda lehtkapsalt kõvad rootsud ning rebi see väiksemateks tükkideks. Masseeri korralikult õli ning soolaga läbi ja laota need kohevalt lasanje pealmiseks kihiks.
  • Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit ning naudi kohe.
  • Serveerimisel lisa lasanjele kergelt võis läbi praetud ning soola-pipraga maitsestatud kukeseened.

Lisamärkused

Kui kasutad kuivatatud lasanjeplaate või suurt ahjuvormi väiksemate asemel, siis pikenda küpsetusaega kuni ühe tunnini ning lisa lehtkapsas vormidele umbes 20 minutit enne lõplikku valmimist.