Prindi retsept

Röstpaprika-mandlikaste

Aeg kokku15 min

Vaja läheb

  • 400 g grillitud ja puhastatud paprikat
  • 200 g küpset tomatit
  • 100 g röstitud mandleid
  • 50 g kvaliteetset oliiviõli
  • 1 spl palsamiäädikat
  • 0.5 sidruni mahl
  • soola
  • tiba vahtrasiirupit soovi korral

Kuidas?

  • Tükelda paprika ning tomat väiksemaks ning viska köögikombaini. Lisa ka kergelt hakitud mandlid, õli ning natuke soola.
  • Surista kõik üsna ühtlaseks kastmeks. Maitse ning lisa alguses pool palsamiäädikast ning tiba sidrunimahla. Sega uuesti läbi.
  • Maitse veelkord ning lisa vajadusel veel palsamiäädikat, sidrunit, soola ning kui tundub, et kaste vajab tasakaalustamist, siis ka tibake vahtrasiirupit.
  • Säilita külmikus kaanega kaetud purgis ning söö 3-4 päeva jooksul.

Lisamärkused

Röstitud paprikad võid saada mitmel viisil:
  1. Aseta terved paprikad grillile või gaasipliidi lahtise leegi kohale ning rösti igast küljest kuni nahk on veidi söestunud ning viljaliha kergelt pehmenenud. Tõsta need kaussi ning pane kauss 10 minutiks kilekotti. Seejärel eemalda paprikalt nahk ning seemned.
  2. Pane paprikad ahjuplaadile ning rösti ahjus kasutades võimalusel grillrežiimi ning pöördõhku 250 kraadi juures umbes 15-20 minutit. Edasi tegutse samamoodi, nagu eelmise punkti juures.
  3. Ostad poest purgi juba valmis röstitud paprikat. Aga siis proovi kõige naturaalsem valida.