Prindi retsept

30-minuti šokolaadifondant

Aeg kokku30 min
Portsjoneid: 4

Vaja läheb

  • 120 g tumedat šokolaadi vähemalt 70% kakaod
  • 120 g võid +tiba vormide määrmimiseks lisaks
  • Näpuotsatäis soola
  • 2 munakollast
  • 30 g jahu
  • 2 muna
  • 40 g suhkrut
  • Tumedat kakaopulbrit vormide üle raputamiseks

Kuidas?

  • Pane ahi 180 kraadini eelkuumenema ning valmista ette vormid - määri need kergelt võiga ning raputa üle kakaopulbriga, kõik liigne pulber raputa vormidest välja. Säti vormid ülejäänud toimetuste ajaks külmkappi ootama.
  • Otsi välja väike pott ning kauss, mille saad asetada potile nii, et ääred ulatuvad üle poti ääre. Kuumuta potis vesi nii, et see kindlasti kausini ei ulatuks. Kaussi tükelda šokolaad ning või ning sulata see veevannil ühtlaseks. Lisa juba praegu ka tibake soola - see toob šokolaadi maitse paremini esile.
    On väga oluline, et vesi ega veeaur šokolaadi sulatamise ajal kaussi ei pääseks.
    Kui šokolaad ja või on sulanud, siis tõsta kauss potilt ning jäta mõneks minutiks jahtuma.
    Pisut jahtunud segule lisa munakollased ning sõelu juurde jahu.
  • Šokolaadi jahtumise ajal vahusta munad koos suhkruga kohevaks vahuks.
    Sega ka need viimasena šokolaadisegu sisse.
  • Jaota segu võrdselt nelja ramekini vahel ning küpseta vastavalt oma ahjule 8-12 minutit kuni kook on väljast tahenenud, aga seest veel täiesti vedel.
    Pärast ahjust välja võtmist lase vormidel 4-5 minutit puhata. Seejärel kata vorm taldrikuga ning keera see ettevaatlikult ümber. Tõsta vorm koogikeselt ning serveeri kas niisama, jäätise, tuhksuhkruga või mõne hapuka marjaga.