Prindi retsept

Värske sidrunipasta kerevettide ning soolarohuga

Ette valmistamiseks20 min
Keetmiseks-küpsetamiseks10 min
Aeg kokku1 t
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 10 suuremat tiigerkrevetti
  • Soola-pipart
  • 1 spl sidrunimahla

Pasta jaoks

  • 200 g durum nisujahu
  • 90 g vett
  • 1 tl oliiviõli
  • Näpuptsatäis soola

Kastme jaoks

  • 1 suure sidruni mahl
  • Soola-pipart
  • 50 g külma võid
  • 30 g soolarohtu võid asendada kapparitega

Kuidas?

  • Alusta pastataigna valmistamisest. Kõigemugavam on seda teha lõiketeradega köögikombainis. Kui sul see on, siis pane sinna jahu, sool, vesi ning õli, siis töötle kiiresti ühtlaseks puruks, kalla see lauale ning sõtku umbes 5 minutit kuni saad ühtlase taignapalli. Kui sul köögikombaini ei ole, siis sega ained käsitsi kokku ning sõtkumist on selle võrra lihtsalt tiba rohkem. säti taignapall kilekotti ning unusta lauale umbes pooleks tunniks puhkama.
    Seejärel rulli pastamasinal õhukeseks, aga mitte liiga õhukeseks - ma jätsin number kahe peale ning siis lõika endale meelepärase laiusega ribateks - ma otsustasin täna peenikeste linguinide kasuks.
  • Prae krevetid vähese võiga kiirelt läbi. Täpne aeg sõltub nende suurusest, aga kindlasti küpseta neid pigem vähe, kui rohkem - need lähevad hiljem veel korraks kastme sisse ning küpsevad seal edasi. Maitsesta soola, pipra ning sidrunimahlaga ning tõsta siis kõrvale.
  • Valmista kaste samal pannil, kus krevette praadisid. Samal ajal tõsta pasta keetmise vesi soojenema. Kuumuta pannil sidrunimahl sutsukese soola ja pipraga. Seejärel hakka sinna väikeste kuubikutena külma võid sisse vispeldama kuni kõik või on kastmesse sulanud ning kaste ise siidine. Kaste on ülihapu ja peabki olema!
  • Nüüd pane pasta keema, selleks kulub vaid minut - ära kindlasti liiga pehmeks keeda!
  • Kastme sisse viska soolarohi ning krevetid ning lase see korraks uuesti keema. Kui pasta valmis, siis kurna (jäta osa vett alles) ning sega kastme sisse. Kui tundub, et on vaja, siis lisa pisut pasta keetmise vett.
  • Serveeri kindlasti kohe, sest pasta ootamisest paremaks kindlasti ei muutu.