Prindi retsept

Kreemised maasika-rabarberi ruudud

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks45 min
Aeg kokku1 t
Portsjoneid: 12 tükki

Vaja läheb

  • 300 g rabarberit
  • 300 g maasikaid

Põhi + puru

  • 150 g täistera kaerahelbeid
  • 150 g mandlijahu
  • 80 g võid
  • 100 g mett
  • Näpuotsatäis soola

Täidis

  • 300 g toorjuustu
  • 3 keskmist muna
  • 80 g suhkrut

Kuidas?

  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini ning pane sinnasamma ahju kohe alguses sulama ka või. Minul läks või ahju savist kausiga, kus ma põhja ained hiljem kokku segan, aga võid loomulikult kasutada mõnda kuumakindlamat anumat :). Igal juhul hoia sel silm peal ning võta välja kohe, kui või enam-vähem sulanud on - selleks läheb vaid paar minutit ning saad selle välja võtta ammu enne ahju temperatuuri saavutamist.
  • Ahju soojenemise ajal puhasta maasikad ning rabarberid - rabarber lõika 3-4 cm pikkusteks juppideks, suuremad maasikad võid pooleks lõigata ning väiksemad terveks jätta. Säti need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning pista ahju. Rösti neid kokku umbes 15 minutit kasutades pöördõhu režiimi.
  • Kohe, kui või on sulanud, siis sega selle juurde mesi, kaerahelbed, mandlijahu ja tibake soola. Sega alguses lusikaga ning siis kätega kõik ühtlaseks. Tõsta umbes 2/3 purust ahjuvormi põhja ning suru õhukeseks kihiks. Seda on kõige lihtsam teha kätega ning kui puru liigselt kleepub, siis tee käed kergelt märjaks.
    Pane vorm ahju, kus juba küpsevad ees maasikad ja rabarber. Soovitan sättida pigem nii, et taimed jäävad kõrgemale ning taigen madalamale. Kuna kasutusel on pöördõhu režiim, siis saavad mõlemad mõnusalt kuuma ning kuna eeldatavalt võtad taimed ahjust enne välja, siis saab ka tainas hiljem niikuinii mõlemalt poolt kuumust. Koogipõhi peaks ahjus veetma kokku umbes 10 minutit, aga viska vahepeal pilk peale - kui tundub, et see hakkab juba korralikult pruunistama, siis alanda kuumust ja/või vaheta režiim tavalise peale.
    Kohe kui põhja välja võtad, siis lülita režiim kindlasti tavalise peale ning alanda kuumus 160 kraadini.
  • Vahepeal sega kokku täidis - sega toasoe toorjuust suhkruga, siis lisa munad ning sega kõik ühtlaseks kreemiks.
  • Koogi kokku panekuks kalla toorjuustu kreem koogipõhjale ning säti sellele röstitud maasikad ja rabarberid. Kõige peale pudista alguses üle jäänud puru ning küpseta umbes 35 minutit.
    Kui puru selleks ajaks koogi peal veel krõbe ei ole, siis viimaseks viieks minutiks võid kuumuse jälle 200 kraadini tõsta ning vajadusel isegi grillrežiimi tööle lülitada, et kook ka pealtpoolt mõnusalt krõbedaks ja jumekaks muutusk.