Prindi retsept

Toekas salat spargli ja lõhega

Ette valmistamiseks10 min
Keetmiseks-küpsetamiseks20 min
Aeg kokku30 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 300 g keedetud kartulit
  • 20 g võid
  • 6 suurt sparglit
  • 2 lõhefileed
  • Soola-pipart
  • 2 keedetud muna
  • 10 kalamata oliivi
  • 1 suur tomat
  • 0,5 pead jääsalatit

Kaste

  • 0,5 tl mett
  • 0,5 tl sinepit
  • 0.5 spl valge veini äädikat
  • 1 spl oliiviõli
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Sulata pannil keskmisel kuumusel või ning prae selles suupärasteks tükkideks lõigatud kartulid igast küljest kuldseks. Kui kartulid peaaegu valmis, siis lisa pannile ka umbes 5-cm juppideks lõigatud spargel ning kuumuta veel mõni minut nii, et spargel pisut küpseb, kuid jääb siiski mõnusalt krõmpsuks. Maitsesta soola ja pipraga.
    Kalluta kartulid ning spargel taldrikutele ning prae lõhefileed (mul oli ilma nahata) mõlemast küljest kõrgemal kuumusel kuldseks (kokku umbes 5 minuti), seejärel keera pannilt tuli ning jäta lõhe panni järelkuumusesse lõpuni küpsema kuni ülejäänud salatit ette valmistad. Maitsesta loomulikult ka soola ja pipraga.
  • Sega kõik kastme ained kokku - kasuta selleks näiteks väikest kaanega purki, kus saad kõik korralikult segi raputada. Maitse ning lisa, mida vajalikuks pead - mulle meeldib pigem happeline kaste.
  • Lõika munad neljaks ning tomatid sektoriteks. Tükelda jääsalat suutäie suurusteks ampsudeks.
  • Jaota kõik salati ained taldrikute vahel ning piserda kastmega üle. Kõige peale säti praetud lõhefileed.