Maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
0.5väikest punast sibulatõhukeselt viilutatud
1laimimahl
2birds eye tšillitpeenelt hakitud
15värsket piparmündilehtepeenelt hakitud
15värsket tai basiiliku lehtepeenelt hakitud
Väike peotäisvärskeid koriandrilehtipeenelt hakitud
Värskeid salatilehtiserveerimiseks
Kuidas?
Alusta riisi röstimisest - kalla riis kuivale pannile ning üsna tihti panni raputares rösti seda keskmisel kuumusel kuni see on kergelt pruunistunud. Selleks kulub 3-4 minutit. Lase riisil jahtuda ning purusta see siis kas kohviveskis või uhmris peeneks puruks. Loomulikult võid korraga suurema koguse valmis teha!
Lisa pannile õli ning küpseta selles seahakkliha koos suhkruga, kuni see on küps. Sega üsna tihti, et liha ühtlaselt küpseks ning lõhu suuremaid tükke väiksemaks. Pruunistada ei ole vaja.
Keera panni alt kuumus kinni ning sega juurde kalakaste, laimimahl, tšilli, šibul, must pipar ning ürdid. Sega läbi, maitse ning otsusta, kas on vaja ka soola lisada. Võimalik, et hoopis suhkrut või laimi on juurde vaja - usalda oma sisetunnet!
Säti taldrikule salatilehed ning kausike purustatud riisiga ning teine kausike hakklihaseguga. Soovi korral säti taldrikule ka lisaürdid.
Söömisel tõsta hakklihasegu salatilehele, lisa soovi korral ka lisaürdid ning kindlasti röstitud riis ning naudi!