Riisi ja läätsedega täidetud köögiviljad
Prindi retsept

Sojaglasuuris kuningservikud

Ette valmistamiseks5 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min

Vaja läheb

  • 4 suurt kuningservikut
  • Tilk õli
  • 30 g võid
  • 20 g ingverit
  • Maitse järgi tšillihelbeid
  • 1 spl palmisuhkrut
  • 2 spl sojakastet
  • 1 spl sidrunimahla
  • Serveerimiseks rohelist sibulat, koriandrit ja röstitud seesamiseemneid

Kuidas?

  • Viiluta seened ning prae need kuumal pannil tilgas õlis mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta glasuuri tegemise ajaks kõrvale.
  • Seente praadimise ajal haki ingver peenelt ning otsi välja ülejäänud vajalik kraam.
  • Glasuuri tegemiseks sulata pannil keskmisel kuumusel või ning prae selles ingverit mõned minutid. Lisa pannile ka tšillihelbed, palmisuhkur, sojakaste ning sidrunimahl. Sega kuni suhkur on sulanud, maitse ning lisa veel vajadusel midagi juurde.
  • Pane seened kastme sisse tagasi ning kuumuta neid veel mõned minutid, kuni glasuur kergelt seente ümber karamelliseerub.
  • Serveerimisel puista seentele rohelist sibulat, koriandrit ning röstitud seesamiseemneid.