Prindi retsept

Toitev aga kalorivaene selleri-kruubisupp

Ette valmistamiseks15 min
Keetmiseks-küpsetamiseks40 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 100 g kruupe mõned tunnid kuni üleöö leotatud
  • 1 spl rapsiõli
  • 1 suur sibul
  • Mõni oks tüümiani
  • 1 suur porgand
  • 1 keskmine juurseller puhastatud kaal ca 600 g
  • 1 liiter köögiviljapuljongit
  • 1 purk valgeid ube
  • Soola ja pipart

Kuidas?

  • Kui vähegi meeles on, siis pane kruubid mõned tunnid enne supi tegemist ligunema - vähendad sellega lihtsalt keetmisaega.
  • Kuumuta poti põhjas õli, lisa sellesse hakitud sibul, poolrõngasteks lõigatud porgand ning tüümianioksakesed. Maitsesta soola ning ohtra värskelt jahvatatud pipraga ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit.
  • Samal ajal lõika seller umbes 1,5-cm kuubikuteks ning lisa ka see potti - prae keskmisel kuumusel veel umbes 5 minutit kuni ka seller pisut pruunistub.
  • Kalla potti lisaks puljong ning kruubid, lase keema tõusta ning hauta siis keskmisel kuumusel umbes pool tundi.
  • Proovi, kas kruubid on pehmed. Kui on, siis lisa potti ka nõrutatud valged oad ning serveeri supp kuumalt.