Prindi retsept

Spargel sidruni, mandlite ja tüümianiga

Ette valmistamiseks10 min
Keetmiseks-küpsetamiseks15 min
Portsjoneid: 2

Vaja läheb

  • 200 g rohelist sparglit
  • 30 g mandleid kooritud
  • 20 g võid
  • 0,5 sidruni mahl ja koor pigem suurem sidrun
  • Mõned oksad tüümiani
  • Soola-pipart

Kuidas?

  • Alusta sellest, et röstid kuival pannil mandlid kuldseks, kasuta keskmist kuumust ja raputa vahepeal panni, et need ühtlaselt pruunistuks. Aega läheb mõni minut. Kui sul on juhuslikult juba röstitud mandlid, siis saad selle sammu vahele jätta. Tõsta mandlid pannilt.
  • Tõsta kuumust ning säti samale pannile puhastatud spargel. Küpseta umbes 5 minutit vahepeal pöörates, kuni sel kerge jume peal on. Juhul kui sul on grill, siis sobib neid kenasti ka grillida. Ära üle küpseta, need mõnusalt krõmpsuvad jääma. Tõsta ka need kõrvale ja maitsesta soolaga.
  • Nüüd alanda kuumus kuumus keskmiseni. Lisa jälle samale pannile või, tüümianilehed, riivitud sidrunikoor ning mandlid, mille oled vahepeal jämedalt hakkinud. Lase võil vahuseks kerkida ja kergelt pruunistuda. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista pannile ka sidrunimahl. Sega kõik ühtlaseks ning tõsta taldrikul puhkavatele sparglivartele. Tõmba peale veel mõned ribad sidrunikoort.
  • Naudi soojalt. Lisaks veinile sobib siia kõrvale ideaalselt ka värske sai.