Prindi retsept

Kohupiimakorbid väikse vaarikaga

Ette valmistamiseks20 min
Keetmiseks-küpsetamiseks20 min
Kerkimiseks1 t
Aeg kokku2 t
Portsjoneid: 12 tükki

Vaja läheb

Taigen

  • 6 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 pakk kuivpärmi
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl vett
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 spl õli

Täidis

  • 200 g kohupiima
  • 200 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • Vaarika toormoosi ilma suhkruta
  • Karamellikastet

Kuidas?

Taigen

  • Alusta pärmitaigna tegemisest. Sega väikeses potis kokku koor, vesi, suhkur ja õli. Kuumuta madalal kuumusel kuni vedelik on käesoe ning suhkur sulanud.
  • Suures kausis sega kokku ülejäänud taigna ained.
  • Siis sega kõik omavahel kokku - kõigepealt lusikaga ühtlasemaks ning siis sõtku mõned minutid kuni taigen on ühtlane ning saad mõnusa pallikese. Tainas peaks jääma pigem pehme.
    Kata taignakauss kaanega ning jäta umbes tunnikeseks soojemasse kohta kerkima.

Täidis

  • Vahepeal sega kokku täidis - kohupiim, toorjuust, muna jasuhkur - lihtsalt sega need ühtlaseks.

Lõppakord

  • Jaga tainas 12 tükiks ning rulli need kõik mõnusateks keradeks.
  • Laota need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning vajuta iga kerakese keskele klaasi või tassiga süvend - mida suurema "augu" tekitada suudad, seda rohkem täidist ära mahub ja täidis on hea!
  • Pane igasse süvendisse kohupiimatäidis ning lisa maitse järgi vaarikamoosi ja/või karamellikastet.
  • Lase korpidel kerkida veel nii kaua kuni ahju 200 kraadini soojendatud saad ning küpseta neid seejärel umbes 20 minutit. Kui su korbid üheplaadi peale ära ei mahu (tõenäoliselt ei mahu), siis küpseta neid kahel plaadil ning vaheta need poole küpsemise peal omavahel ära.

Lisamärkused

Vedelikuna võid loomulikult kasutada ka tavalist piima või hoopis taimset piima. Sel korral oli mul kasutusel koor, kuna seda lihtsalt juhtus kodus olema ja see toimis kenasti.