Hea toidu kodu

Viimase hetke pühadelaua – kiirabi

Pühad ongi põhimõtteliselt käes ja sellega seoses ka aasta peaaegu läbi. Jällegi väga tore aasta täis väga põnevaid tegemisi lausa sellises koguses, et puhata justkui enam ei oskagi. Just praegu on selline hetk, et lõpetasin just õhtuks hunniku suupistete tegemise ning nüüd ei oskagi midagi oma eluga pihta hakata, sest midagi ei vaja sekundi pealt tegemist. Lihtsalt teleka vaatamine ja mittemillegi tegemine tundub ka kahtlaselt harjumatu… ehk siis mõtlesin, et panen teile ühte kohta kirja mõned retseptid, millest jõululaual puudu võiks olla.  

Üldiselt soovitan jõulude ajal söömise ja üleüldse tarbimisega ikkagi mõistlikuse piiridesse jääda. Meil kindlasti ei ole vaja rohkem energiat, kui tavalistel päevadel ning pärast liiga palju söömist ei ole enesetunne kohe üldse mõnus ja selga mitte mahtuvad riided ei ole ka sugugi toredad. Siin soovitan muidugi rohkem tegutseda mu sõnade, mitte tegude järgi, sest eks ma ise kipun ka ikka mõned ampsud siit-sealt rohkem võtma, kui ilmselt vaja oleks, sest lihtsalt maitsev on. Aga vastukaaluks ei jäta ma ka trenni tegemata ning nii ootan kõiki ka 24ndal kell 12.00 Tantsugeeni joogatama!

Aga nüüd siis mõned mõnusad retseptid, mis aastate jooksul siin juba end tõestanud on ning inimeste lemmikuks saanud:

Läbi aegade kõige populaarsem retsept siin on kindlasti see siin, kus annan lihtsad soovitused pardifilee täiuslikuks küpsetamiseks. Ja see on päriselt imelihtne! Selle kõrvale sobivad kenasti need mesised pastinaagid ja täidetud punased sibulad, mis tegelikult ka juba omaette täiusliku taimse peatoidu mõõdu välja annavad.

Suupistetest soovitan katsetada näiteks neid lihtsaid krevetiampse, mis mul endalgi täna külla kaasa tulevad ning samuti tulevad minuga täna kaasa need kitsejuustuga suupisted (hea on, et seda postitust kirjutama hakkasin, sest ma peaaegu oleks täna selle retsepti uuesti üles kirjutanud, sest üldse ei mäletanud, et see juba on kirjas). Kel aega pisut rohkem käes, siis need profitroolid on väga mõnusad ning lisaks suitsukanavahule võib neid täita ka muude meelepäraste maitsetaga ning särtsakas-punane soolalõhe on iga peolaua ehteks.

edf

edf

Ja kui veel ka magusaks ruumi peaks jätkuma, siis alati saab kiidusõnu pavlova, mille kaunistusena sobiks praegu kenasti kasutada hooajalisi tsitrusvilju. Jõuluaega sobib muidugi imeliselt ka šokolaadikook apelsiniga.

Ma loodan, et äkki nüüd on jõululaua planeerimine veelgi lihtsam. Ja ei pea ju tegelikult alati seapraadi ja verivorsti ning muid kohustuslikke toite kokkama. Võib ka lihtsamalt, kergemalt, tervislikumalt ja täpselt nii, nagu ise soovid. Ja need, kes tahavad ei pea muidugi ka verivorstist loobuma 🙂 Igale oma ja see loogika võiks ka ülejäänud maailmale ja elule üle kanduda. Ma loodan, et järgmine aasta on inimestes veel rohkem mõistmist, olla laskmist ning tolerantsust!

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>