Hea toidu kodu

Värsked kevadrullid

Värsket salatit ei pea tingimata noa ja kahvliga taldrikult sööma, vaid saab ka põnevamalt. Üks variant, kuidas ka muidu mitte kõige suuremad salatisõbrad värsket sööma meelitada on see riisipaberi sisse rulli keerata.  Seda toitu sobib süüa iseseisva lõunasöögiga, pakkuda eeltoiduna aasiapärasel õhtusöögil või lihtsalt niisama suupistena.

Värsked kevadrulle seostatakse kõige tihedamini vietnami köögiga, kuid neid tehakse näiteks ka Tais. Kuna Vietnamis pole mul veel käia õnnestunud, siis mingit autentsust ma ei luba, aga igal juhul maitsevad need imehästi ja on kindlasti ka tervislikud.

Riisipaberi sisse saab panna põhimõtteliselt mida iganes alustades peenikesteks kangideks lõigatud juurviljadest, ürtidest ja erinevatest salatilehtedest kuni omleti, mereandide ja erinevate lihadeni. Isegi magusat kraami saab riisipaberi sisse keerata – näiteks maasikas, banaan, münt ja shokolaadikreem tunduvad ahvatlevad.

Enda tänaseks lõunasöögiks keerasin rulli kurki, porgandit, avokaadot, erinevaid salatilehti-ürte, natuke aasiapärast omletti ja mõned krevetid. Maitses hästi!

img_20161006_143215

Värsked kevadrullid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
20 min
Ajakulu kokku
20 min
Rullid
  1. 8 lehte riisipaberit
  2. 0,5 avokaadot
  3. 2 väikest kurki
  4. 1 väiksem porgand
  5. 0,5 paprikat
  6. Meelepäraseid salatilehti
  7. Meelepäraseid ürte (koriander, basiilik, münt)
  8. Rohelist sibulat
  9. 8 suuremat toorest krevetti
  10. Omlett
Omlett
  1. 2 muna
  2. 1 tl austrikastet
  3. 1 tl sojakastet
  4. Praadimiseks õli
Kaste
  1. 3 spl kalakastet
  2. 1 spl laimimahla
  3. 0,5 tl suhkrut
  4. Pisut hakitud punast chillit ja rohelist sibulat
Rullid
  1. Alusta ettevalmistamist sellest, et paned panni tulele, lööd munad koos kastmetega kergelt vahule ning küpsetad kõrgel kuumusel üsna rohke õli sees kiiresti läbi. Seejärel prae samal pannil ka krevetid.
  2. Tükelda aedviljad peenikesteks ribadeks, avokaadost lõika umbes 1x1 cm kangid.
  3. Rullide tegemiseks pane sügavamale taldrikule või muusse anumasse leiget vett, mille sees riisipaberid pehmeks leotada. Aseta korraga üks leht vette ning kui see pehmenenud on, siis tõsta lõikelauale. Aseta selle keskele täidised (üleval on ka üks pilt, kuidas umbes täidis asetsema peaks) ning keera rull kokku nii, et kõigepealt tõstad alumise osa täidise peale, siis sulged rulli mõlemad otsad tõstes täidiseta osa rulli keskele kokku ning seejärel rullid üles kokku. Esimesed paar tükki võivad keerulised tunduda, aga vilumus tekib üsna ruttu 🙂
  4. Rulli kõik ülejäänud rullid samamoodi kokku.
Kaste
  1. Sega kõik komponendid omavahel ning maitse, kas on veel tarvis laimi või suhkrut lisada.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>