Hea toidu kodu

Värsked ahjukartulid salveiga

Ma olen kuulnud mingit teooriat, et värskeid kartuleid ei saa ahjus teha. Ma küll ei mäleta, kust ma seda kuulsin, aga lubage see teooria siinkohal igatahes ümber lükata. Saab ikka küll ja väga häid kusjuures. 

Praeguse vihmase ilmaga sobivad ahjukartulid lauale lihtsalt imeliselt ja kui juhtub ime ning neid järgmiseks päevaks üle jääb (mul tegelikult ei juhtu seda küll kunagi), siis saab neid vabalt mõne salati toekamaks muutmisel ära kasutada. 

Kartulite ahjus tegemisel on äärmiselt mõnus kasutada erinevaid puisemaid ürte ning minu täielikuks lemmikuks on salvei. Salveilehtedega on trikk selles, et toorelt on need üsna mõttetud, aga kui need kergelt läbi praadida, siis muutuvad need ülimaitsvaks ja krõbedaks. Nii saab neid mõnusalt kasutada ka näiteks värskel pastal või risotol. Aga kuna täna oli teemaks ahjukartul ja mul oli punt salveid ootamas, siis sai see kartulite juures kasutatud. 

Et salveid mitte ära kõrvetada, siis lisasin selle alles kartulite küpsemise lõpupoole ning enne ahju viskamist mudisin need mõnusalt võiga kokku. Igal juhul proovimist väärt retsept!

Aitäh-rubriik: salvei on pärit mu tädi peenralt, kartulid vanavanematelt ja pildil olevad pajalapid saadud kingituseks ühelt väga eriliselt daamilt 🙂

Värsked ahjukartulid salveiga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
1 hr
Ajakulu kokku
1 hr
Vaja läheb:
  1. 700 g värskeid kartuleid, korralikult pestud ja kuivanud
  2. 20 g võid
  3. 1 spl oliiviõli
  4. Soola
  5. Peotäis värsket salveid (lugesin kokku - mina panin sel korral 34 lehte)
Juhtnöörid
  1. Pane ahi 150 kraadini soojenema.
  2. Tükelda kartulid pisut väiksemaks. Koorima mina värskeid kartuleid ei vaevu.
  3. Sega kartulid käte abil korralikult kokku õli, või ja soolaga ning pane ahju pooleks tunniks peesitama.
  4. Seejärel võta kartulid ahjust ning tõsta selle temperatuur 200 kraadini.
  5. Lisa kartulitele salveilehed ning sega korralikult nii, et salveilehed korralikult rasvainega koos oleks.
  6. Viska pannitäis umbes 25 minutiks ahju tagasi, kuni kartulid on mõnusalt krõbedad. Vahepeal võid paar korda segada ka, et kraam ühtlasemalt pruunistuks ja kontrollida - äkki on kartulid juba valmis!
  7. Söö niisama hapukoorega, kukeseenekastmega või sellega, mis ise meeldib!
Hea toidu kodu http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>