Hea toidu kodu

Väiksed õhulised jogurtipannkoogid

img_20161016_112715Täna oli see päev, kui korjasin rõdult ära oma viimased maasikad. Päris tore, et 16. oktoobril meie kliimas veel maasikaid korjata saab. Eelmisel aastal sõin viimased tomatid jaanuaris, sel aastal nendega sama hästi ei läinud, küll aga on paar chillitaime veel täies hiilguses ja tegelikult peaksin need vist tuppa tõstma… 

Aga igatahes – hommikusöögiks olid pannkoogid. Väiksed, kohevad ja õhulised ja muidugi Saare maitsestamata jogurtiga. Ma ausalt ei saa neilt ei tasuta jogurtit ega raha, aga kasutan seda kogu aeg nii soolase kui magusa juures 🙂 ja sellepärast see ongi umbes nii igas teises retseptis välja toodud. Teised maitsestamata jogurtid ei saa sellele ligilähedalegi. Okei, mõned kreeka jogurtid meeldivad mulle tegelikult ikka ka, aga ma ei näe põhjust süüa 10% rasvasisaldusega jogurtit, kui 5% rasvasisaldusega asi sama hästi või natuke paremini maitseb.

Mina sõin pannkookide juurde neid viimaseid omaenda kasvatatud maasikaid, mangot (mis üllatavalt maitses peaaegu nagu päris mango, mitte nagu tavaline Eesti mango, mis on tavaliselt pigem hammastevahele kinni jäävate kiududega männiokkamaitselise kaalika moodi) ja muidugi veel jogurtit 🙂 

Head küpsetamist! Ise lähen nüüd õue, kui tihti meil seda paistvat päikest ikka nautida saab!

Väiksed õhulised jogurtipannkoogid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Aeg ettevalmistuseks
5 min
Keetmise-küpsetamise aeg
10 min
Vaja läheb:
  1. 3 keskmise suurusega muna (vabalt peetud kanade omasid, aitäh!)
  2. 10 g suhkrut
  3. 50 g jahu
  4. 220 g Saare maitsestamata jogurtit
  5. Suts soola
  6. Praadimiseks rasvainet
Juhtnöörid
  1. Eralda munavalged munakollastest ning vahusta valged sutsu soolaga tugevaks vahuks.
  2. Munakollastele lisa suhkur ning vahusta ka need heledaks vahuks.
  3. Lisa munakollastele jahu ja jogurt ning sega ühtlaseks.
  4. Lisa umbes kolmandik munavalgest ning sega ühtlaseks.
  5. Seejärel lisa ülejäänud munavalgevaht ning sega ettevaatlikult alt üles nii, et taigen võimalikult õhuline jääks.
  6. Prae keskmisel kuumusel väiksed õhulised pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks.
  7. Serveeri marjade, puuviljade ja jogurtiga (või sellega, millega ise soovid 🙂 ).
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Tom
    27. jaan. 2017

    Superhead! Väga lihtne teha ja tulemus oli tõesti üllatavalt hea, isegi minu jaoks, kes ma olen lapsena kõikvõimalikke häid pannkooke kogenud…

    • Jäta kommentaar

      kadri
      30. jaan. 2017

      Aitäh jagamast! Tore kuulda, et ma pole ainukene, kellele need maitsevad. Muidu ise olen ka pannkookide suhtes üsna kriitiline 🙂

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>