Hea toidu kodu

Ülilihtsad seesamikommid kingikotti

Neid komme ühendab tavaliste trühvlitega küll vaid šokolaadi kasutamine ja ümar kuju – muidu on tegemist hooooooopis teistsuguse maiustusega. Retsept ise on ülilihtne ning kasutusel on vaid kolm koostisosa. Minu loogika kohaselt peaks see retsept sobima pigem täiskasvanutele, sest tegemist ei ole ülimagusa ampsuga. Põhiroll on selles maiustuses seesamil ning tume šokolaad esineb ainult assistendi rollis.

Teatud põhjustel (loe siit) pidin sel nädalal eriti loominguline olema ja mul on hea meel, et ma nii lihtsa retsepti välja suutsin mõelda. Samuti selle üle, et mu peas välja mõeldud retsept ka reaalsuses nii toimis, nagu ma ette kujutasin. Mõnikord juhtub ka nii, et minu peas kõlavad mingid maitsed imehästi kokku, aga reaalsuses ei tule midagi eriti toredat välja, aga neid katsetusi ma teiega ei jaga 🙂

Mul on juba mitu aastat üks purgike musta seesami pastat oma aega oodanud ja nüüd sai see lõpuks ometi kasutatud. See maitseb üsna sarnaselt tahinile ja kuidas saakski teisiti olla – mõlemad on ju tehtud seesamiseemnetest, lihtsalt värv on erinev. Ja musta seesami pasta tegemisel on seemned ka enne pastaks tegemist röstitud, seega on sel eriti tugev maitse. Kui sul aga ei ole täiesti juhuslikult musta seesami pastat kodus ootamas, siis selle asendamine tahiniga toimib hästi ja kui ka tahinit ei ole, või sulle seesam ei maitse, siis võid proovida sama retsepti pähklivõiga. Kuigi siis muidugi on tegemist juba uue retseptiga. Aga see on igati okei, sest söögi tegemine ongi loominguline ning igaühel on oma maitseeelistused.

img_20161216_172347

Soovitan need trühvlid pigem väiksemad teha, sest tegemist on tõeliselt rammusa ampsuga ning ühest ampsust kohvi või tee kõrvale piisabki juba täielikult!

Ülilihtsad seesamikommid
Hinda retsepti
Prindi
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Keetmise-küpsetamise aeg
15 min
Vaja läheb:
  1. 85 g musta seesami pastat
  2. 85 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
  3. Seesamiseemneid, katteks
Juhtnöörid
  1. Sulata tume šokolaad veevannil.
  2. Sega selle sisse ka seesamipasta.
  3. Lase segul umbes pool tundi jahtuda, kuni saad kergelt voolitava massi (ettevaatust, segu on tükk aega üsna vedel ja siis järsku üsna tugev. Kui see juhtub, siis tõsta mass jälle sooemasse kohta:)
  4. Veereta segust väikesed pallikesed ning kata need valgete seesamiseemnetega.
  5. Säilita pallikesi külmkapis, aga enne serveerimist tõsta toatemperatuurile.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    Brita
    19. dets. 2016

    Tere! Huvitav retsept. Mitu pallikest sellest kogusest võiks umbes tulla? Kas 85g musta seesami pastat on võrdne ühe potsikuga poest? Ette tänades.

    • Jäta kommentaar

      kadri
      19. dets. 2016

      Jaa, minu purgike oli pärit Umamist ja selle kaal oli tõesti täpselt 85 grammi. Minul tuli pallikesi umbes 20 ja tegin pigem väiksemad 🙂

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>