Hea toidu kodu

Toorjuustu-passioni jäätis eriti koduses vahvlis

Küpsetis, Magustoit | 23. sept. 2016 | By

See jäätis on palju kergem, kui tavaline kodus tehtud jäätis ja kõige parem on see, et selle tegemisega saab täitsa vabalt ka ilma jäätisemasinata hakkama. Masinaga ilmselt tuleks see veel mõnusam ja kreemisem, aga ilma oli ka väga-väga hea. Tegelikult on see retsept üldse igasugustest masinatest vaba, sest ka vanakooli vahvlimasin ei mahu mulle lihtsalt koju ära. Aga tõenäoliselt pole ma ainuke inimene, kes tahaks kodust jäätist vahvlituutus, aga masinaid ei oma, seega pidin natuke nuputama. 

img_20160922_104240

See jäätiseretsept on juba vähemalt kümme aastat vana, kui ülikooliajal segasin kokku toorjuustu ja külmutatud vaarikapüree. Ja nüüd kui tekkis tahtmine jäätist teha, aga poodi minemise tahtmine sellega kokku ei käinud, siis külmkappi avades tundus, et saan ka olemasoleva kraamiga hakkama ja ise olen tulemusega rahul. 

Vahvlite küpsetamine ahjus on ausalt öeldes paras tegemine – esimesed kolm vahvlituutut läksid minu puhul aia taha + nende rullikeeramine on suht kuum värk, aga maitsevad need igal juhul hästi!

img_20160922_113343

Toorjuustu-passioni jäätis eriti koduse vahvliga
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
30 min
Jäätis
  1. 400 g toorjuustu
  2. 500 g Saare maitsestamata jogurtit
  3. 300 g passionpüreed
  4. 120 g suhkrut
Vahvlid
  1. 200 g võid
  2. 3 muna (palun kasuta vabalt peetud kanade omi!)
  3. 2,5 dl suhkrut
  4. 1 tl vanillsuhkrut
  5. 4 dl jahu
  6. 1,5 dl vett
  7. suts soola
Jäätis
  1. Hõõru toasoe toorjuust suhkruga kuni suhkrukristallid lahustuvad, lisa passionipüree ja sega hoolikalt läbi. Lisa ka maitsestamata jogurt ja sega veelkord korralikult läbi. Pane kaanega suletavasse karpi ning viska sügavkülma. Sega iga poole tunni tagant korralikult läbi, et vältida ebaühtlaselt jäätumist. 1,5 tunni pärast võib juba süüa - kuna tegemist on oluliselt lahjema jäätisega, siis toimub ka külmumine oluliselt kiiremini
Vahvlid
  1. Sulata ning jahuta või. Sega kõik ülejäänud koostisained samasse anumasse ning sega korralikult läbi - saad üsna paksu taigna. Nüüd tavaliselt oleks väga lihtne vanakooli vahvlimasinaga krõbedad vahvlid küpsetada, aga kui seda ei ole, siis soojenda ahi 200 kraadini.
  2. Samal ajal määri umbes 0,8 mm kiht taigent spaatlit kasutades ringikujuliselt küpsetuspaberile. Küpseta ahjus umbes 3 minutit, aga jälgi kullipilgul, sest kui see liiga tumedaks tõmbub, siis on seda keeruline tuutuks keerata (paar esimest lähevad raudselt aia taha, aga sealt edasi läheb juba libedalt ;)). Kui tainas ahjus helepruun, siis tuleb see üsna samal hetkel tuutuks keerata, sest jahtudes muutub see krõbedaks. Ole valmis selleks, et kõrvetad nii mõnegi sõrme.
Lõppakord
  1. Võta jäätis umbes pool tundi enne serveerimist külmkapist välja, et see pisut pehmemaks muutuks. Naudi isetehtud vahvlituutudest!
Lisavihjed
  1. Kui passionipüreed ei õnnestu leida, siis kindlasti sobivad ka vaarikad, mustikad, maasikad vms. Asendades peab ainult suhkrukogusega ettevaatlik olema, sest passion on päääääääris hapu ja vajab tasakaalustamiseks rohkem suhkrut.
  2. Soovi korral võid vahvlitele enne küpsetamist pisut seesamiseemneid puistada.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>