Hea toidu kodu

Tillipesto ja imelihtne kartulisalat

Ma olen pestot raudselt oma sada korda teinud. Aga kunagi, mitte kunagi, ei ole ma tulnud selle peale, et seda tillist teha. Eks “päris” pesto on ikka basiilikust, aga oleme ausad – rõdul pestoks piisavas koguses basiiliku kasvatamine ei ole kuigi reaalne ja seda piisavas koguses osta on lihtsalt kohutavalt kallis. Olgu ära öeldud, et piisav kogus pestot on ikka nii suur, et seda võiks vähemalt 300 ml olla, sest seda saab ju absoluutselt igale poole maitse andmiseks lisada.

Ja vat täna turul tekkis ilmutus vaadates letil kõrvuti olevat tilli ja värsket kartulit. Loomulikult on nad igal suvel turulettidel üsna kõrvuti, aga ilmutus tekkis sellest hoolimata alles nüüd. Ilmtuses olid värsked kartulid segatud tillipestoga. Ja oi-oi kui hea ilmutus see sattus olevat, sest natuke mõttetööd (ja sahtlites ringi vaatamist) sättis tillipestole juurde india pähklid, “vana Amsterdam” juustu ja loomulikult ülikvaliteetse oliiviõli ning tulemus on lihtsalt super.

Ise segasin selle täna kokku nendesamade turuletilt pärit värskete kartulitega ja see saab olema ka mu homne lõunasöök. Päris kindlasti sobib see aga ka kõikvõimalike võileibade katteks, pasta lisandiks, orsotto peale… Valikuid on lõputult ja ma kavatsen need nüüd järgemööda ära proovida. Tilli jaksab ju lausa kilode kaupa osta 🙂

Tillipesto
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. 1 osa india pähkleid
  2. 1 osa Juustukuningate vana Amsterdam või muud kõvemat juustu
  3. 1 osa tilli
  4. 2 osa kvaliteetset oliiviõli
  5. Soola
Juhtnöörid
  1. Rösti india pähkleid kuival pannil keskmisel kuumusel umbes 5 minutit vahepeal panni raputates.
  2. Riivi juust jämeda riiviga ning haki till.
  3. Kui pähklid röstitud ning maha jahtunud, siis tõsta kogu kraam kaussi kokku ning surista saumikseriga ühtlaseks, aga mitte liiga ühtlaseks - mõned tükid võiksid ikka veel sisse jääda.
  4. Maitse, kas äkki on soola puudu. Serveeri millega iganes!
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>