Hea toidu kodu

Tervislik mango-toorjuustukook

Ma ei suuda ära imestada, aga juba tükk aega leiab Eesti kaubandusvõrgust küpseid mangosid. Selliseid natuke väiksemaid, kergelt roosakaid ja lihtsalt väga häid. Peaaegu nagu välismaal kohe. Ja mina kui suur mangosõltlane ei saa neid kohe kuidagi söömata jätta, kuigi terve mõistus ütleb, et tegelikult tuleks praegusel hooajal just kodumaist kraami tarvitada. Võin lohutada, et seda tarvitangi niikuinii. Aga kuna ma süüa jõuan palju, siis mahuvad ka mangod menüüsse 🙂

Küll aga olen endiselt tervislikul ja tasakaalustatud lainel ning minu arvates on see kook tavaliste suhkrupommidega võrreldes ikka äärmiselt tervislik. Minu arvutuste kohaselt peaks saama ühest koogitükist umbes 320 kcal, mis on koogi kohta pigem vähe. Ja maitsest ei jää puudu absoluutselt. Kes eriti mangost tulemust soovivad, need võivad veel värsket mangot juurde tükeldada, ma ise just täpselt seda igatahes tegin. 

Eriti rõõmus olen ülisiidise täidise üle, mis on kerguse saamiseks tehtud suures osas maitsestamata kohupiimakreemiga ja kuhu peale mango enda naturaalse magususe ei ole grammigi ühtki magustajat lisatud. Mõned ülisuured magusasõbrad võivad muidugi soovi korral natuke suhkrut lisada, aga ei mina ega härra elukaaslane sellest sekundikski puudust ei tundnud.

Tervislik mango-toorjuustukook
Portsjoneid: 8
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
1 hr 15 min
Ajakulu kokku
1 hr 15 min
Puru
  1. 2,5 dl täistera rukkijahu
  2. 0,5 dl vedelat mett
  3. 70 g külma võid
  4. Pisut soola
Täidis
  1. 450 g puhastatud küpset mangot (kaks tükki)
  2. 200 g maitsestamata toorjuustu
  3. 300 g 0% maitsestamata kohupiimapastat
  4. 4 muna
Juhtnöörid
  1. Eelsoojeda ahi 175 kraadini ning kata 20cm koogivorm küpsetuspaberiga, määri servad kergelt võiga ning raputa üle rukkijahuga.
  2. Puru jaoks tükelda külm või ning näpi kõik komponendid sõrmede vahel jämedaks puruks. Võid seda teha ka köögikombaini lõiketeradega.
  3. Suru umbes kolmandik purutaignast võimalikult õhukese kihina vormi põhja ning tõsta nii vorm kui ülejäänud puru täidise valmimise ajaks külmkappi.
  4. Täidise jaoks purusta mango saumikseriga ühtlaseks püreeks.
  5. Lisa toasoe toorjuust, kohupiimakreem ning munad ja sega kõik jälle ühtlaseks - mina tegin seda kõike järjest saumikseriga.
  6. Kalla täidis koogivormi ning säti väikeste tupsukestena ühtlaselt peale puru.
  7. Tõsta kook ahju ning küpseta pool tundi 175 kraadi juures, seejärel alanda kuumus 150 kraadini ning küpseta pool tundi veel. Kook peab jääma kergelt võbelev.
  8. Lase koogil enne söömist kindlasti täielikult jahtuda. Kõige parem, kui järgmise hommikuni ära kannatad 😉
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>