Hea toidu kodu

“Teesklen, et on kevad” suvikõrvitsasalat avokaadokastmega

No on ju selle kevadega nii, nagu on. Vahepeal aknast õue vaadates tundub, et hakkab juba looma, aga tegelikult on see seis veel sutsu liiga talvine ikka. Nädala lõpuks lubatakse juba korralikumaid plusskraade, eks siis saab äkki isegi mõned taimed juba päriselt rõdule istutatud – klaasi taga võiks neile sooja siis juba jätkuda – ja tundub, et ongi nagu päris kevad. Aga no ega selle ilmaga niikuinii midagi ise ette võtta ei saa, seega ei saa sooje riideid veel lihtsalt ära pakkida ja peab nautima seda, mida on. 

Tänane retsept teeskleb igal juhul, et kevad on käes ja kohe-kohe ka rannahooaeg, mis omakorda nõuab ju klassikaliselt kergemaid retsepte. Kergemate retseptide ja salatite poolt olen ma igati, aga ainult siis, kui need samal ajal superhästi maitsevad. Ja see salat maitseb imeliselt – kergelt, kreemiselt ja natuke vürtsikalt – puudu siin millestki ei jää. Avokaado moodustab ülimõnusalt kreemise kastme ja röstitud seemned annavad krõmpsu ja toitvust juurde. Kes tahab, võib salati peale tõmmata ka mõned laastud mõnda kõvemat juustu. Minu meelest annab maitsele juurde, aga kui soovid salati puhtalt taimse hoida, siis kinnitan, et ka ilma juustuta maitseb hea!

Mina tegin salati oma uue spiraliseerijaga, mis on tegelt mu õe vana (aitäh – see toimib tõepooleest!), aga kui sul seda pole, siis saab ka köögiviljakoorijaga õhukesed laastud tõmmata, mis toimib täpselt sama hästi, aga võtab kauem aega. Eriti tublid saavad ilmselt isegi noaga sarnase tulemuse aga ütlen ausalt, et mul endal nii palju kannatust ei ole, et tavalise noaga nii õhukesi viile või nuudleid hakkida viitsiks 🙂 

Suvikõrvitsa-avokaadospiraalid
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. 1 keskmine suvikõrvits
  2. 1 suur küps avokaado
  3. 0,5 laimi mahl
  4. 0,5 tl soola
  5. 1 punane tšillikaun
  6. 50 g rukkolalehti
  7. 2 spl röstitud piiniaseemneid
  8. Soovi korral mõned laastud parmesani
Juhtnöörid
  1. Spiraalita suvikõrvits ribadeks (või tõmba köögiviljakoorijaga õhukesteks laastudeks).
  2. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning kraabi sisu lusikaga kaussi.
  3. Samasse kaussi lisa ka laimimahl ning sool ning surista saumikseriga ühtlaseks.
  4. Haki tšillli peeneteks ribadeks.
  5. Sega suvikõrvitsanuudlid avokaadopasta ning tšilliribadega.
  6. Seejärel sega õrnalt hulka rukkolalehed.
  7. Serveerimisel lisa röstitud piiniaseemned ning kui soovid, siis tunde järgi parmesanilaaste.
  8. Söö kohe.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>