Hea toidu kodu

Suvised maasikakuulikesed

Magustoit, Maiustus | 10. juuli 2017 | By

Tundub, et suvi jõudiski nüüd lõpuks ometi päriselt päriselt kätte (et vingumine ära vinguda, siis ma muidugi veedan need suvised päevad kontoris :S ). Ja kätte jõudis ka kodumaiste maasikate aeg (selle üle üldse ei vingu). Tegelikult minu meelest on maasikad sel aastal juba mitu kuud üsna adekvaatse maitsega olnud. No siis need Kreeka ja Hispaania omad, aga tuleb tunnistada, et kodumaised on ikka palju-palju-palju paremad. Kindlasti mängib rolli ka see, et neil on lastud varre otsas end korralikult küpseks punastada. Ja mu rõdumaasikad, mis selle magustoidu juures kaunistuseks sätitud on maitsevad muidugi eriti hästi.

See magustoit on mul muidugi natuke uhkeldades serveeritud, aga ilmselt olete juba aru saanud, et mulle see toiduga mängimine meeldib. Kui see sinu hobi ei ole, siis tee sama retsepti järgi üks suurem kook täiesti suvalises vormis ja lõika see pärast lihtsalt ruudukesteks. Maitseb täpselt sama hästi. 

Aga nende oma rõdulilledega, mida siingi taldrikul näeb, olen ma küll äärmiselt rahul. Tavaliselt ma pole rõdule lilli kasvama pannud, sest kõik ilutaimed surevad mu käe all suhteliselt kiiresti ära ja lopsakalt kasvavad ainult söödavad taimed. Aga tundub, et söödavad lilled saavad ise ka aru, et nad lisaks ilule ka süüa kõlbavad ja seega peavad need mu rõdul kenasti vastu 😀

Suvised maasikakuulikesed
Hinda retsepti
Prindi
Vaja läheb:
  1. 100 g india pähkleid (leotatud vähemalt 4 tundi)
  2. 150 g värskeid maasikaid
  3. 20 g mett
  4. 20 g kakaovõid
  5. Kaunistuseks basiilikut, söödavaid lilleõisi
Juhtnöörid
  1. Sulata kakaovõi ja mesi nii madalal kuumusel, kui võimalik.
  2. Puhasta maasikad.
  3. Blenderis või äärmisel juhul saumikseriga surista kokku kõik koostisosad, kuni saad ühtlaselt siidise püree.
  4. Kui sul on juhuslikult olemas silikoonist poolkera kujulised vormid, siis vala segu neisse. Kaunistuseks võid vormi põhja panna söödavaid lilleõisi või basiilikulehekesi. Kui sul ümaraid vorme ei ole, siis ära lase end sellest segada ja vala segu suvalise kujuga vormi. Kui vorm silikoonist ei ole, siis soovitan selle eelnevalt toidukilega katta, et magustoitu pärast lihtsam kätte oleks saada.
  5. Vahet pole, milliseid vorme kasutad, aseta need nüüd igal juhul vähemalt neljaks tunniks sügavkülma tarduma.
  6. Enne sööma hakkamist võta magustoit vähemalt 20 minutit varem välja, et see soojeneda saaks.
  7. Suurt vormi kasutades lõika see näiteks ruudukesteks. Kui kasutasid ümmargusi vorme, siis võid mõned poolikud omavahel kokku sulatada - selleks soojenda näiteks üks potipõhi kuumaks, aseta üks poolkera põhjaga mõneks sekundiks vastu potipõhja ja sulata nii pooled kokku.
  8. Serveerimisel sobivad siia juurde imehästi värsked maasikad ja basiilikulehed.
Kui oled eriti tubli, siis võid serveerimisel lisada ka "basiilikuliiva". Selleks võta suur peotäis basiilikut ja umbes 1dl mandlijahu ning surista see saumikseri abiga ühtlaseks "liivaks"
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>