Hea toidu kodu

Suvine salat broilerimaksaga

Vahel tekib mul isu broilerimaksa järele. Mulle tundub, et kui üldse lihatooteid tarbida, siis esimeses järjekorras neid, mis on kellegi tuttava poolt ise kasvatatud nii, et täpselt tead, et loomad elasid head elu. Ja kui sellist saada ei õnnestu, siis pigem selliseid osasid loomast, mis muidu ehk seisma jääks.  Maks niikuinii ei ole kõige populaarsem osa kanast (eeldan hinna tõttu) ning kui täna jäi poes silma viimase kuupäevaga pakk, siis mulle tundus selle ära ostmine piisavalt eetiline. 

Üldse mulle meeldib erinevate toiduainete prügisse sattumisest päästmine, turult tulin täna ka tagasi 6 kilo banaanidega, mis olid piisavalt üleküpsenud, et need õhtul ära oleks visanud. Viskan need juppidena sügavkülma ja sellest saab superhea jäätise nii, et lisandeid pole tarviski. Kutsun kõiki üles säästlikumalt tarbima ja hoolitsema selle eest, et vähemalt oma kodust võimalikult väike kogus toitu äraviskamisele kuuluks. On kõvasti keskkonnasäästlikum ja odavam ka. 

See salat on lausa üllatavalt mõnus. Praegu tippvormis olevad maasikad annavad salatis mõnusalt magusust, mis sobib broilerimaksaga lihtsalt imeliselt kokku ja salatilehed krõmpsuvad oivaliselt kaasa. Salatina kasutasin little gem salatit, sest mu ema tõi seda mulle hunniku (aitäh!), aga sama hästi sobiks näiteks ka rooma salat või hädapärast isegi jääsalat. Põhiline, et krõmpsuks! Ja valmistamine on ka kiire, maksimaalselt veerand tunniga on toit laual. 

Suvine salat broilerimaksaga
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 200 g maasikaid
  2. 2 tl kvaliteetset oliiviõli
  3. 0,5 väiksemat sidrunit
  4. 20 g india pähkleid
  5. 20 g võid
  6. 500 g broilerimaksa
  7. 1 punane sibul
  8. Sutsakas tumedat rummi (näiteks Backardi Oakheart spiced oli imeline)
  9. 200 g little gem või muud meelepärast salatit
Juhtnöörid
  1. Tõsta maasikatest ilusam pool kõrvale. Ülejäänud surista saumikseriga püreeks, lisa neile õli, sidrunist pigistatud mahl ning sool-pipar ja sega kastmeks.
  2. Samal ajal kuumuta pann ning rösti seal india pähkleid, kuni need mõnusalt pruunikad on.
  3. Vahepeal puhasta maks kelmetest.
  4. Tõsta pähklid pannilt kõrvale ning sulata sealsamas või ning prae selles maksa mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Kui kõik korraga pannile ära ei mahu, siis tee seda mitmes osas.
  5. Tõsta maks kõrvale ning prae samal pannil viilutatud sibulat umbes 3 minutit, siis lisa maks pannile tagasi, kalla juurde rumm ning lase sellel ära aurata. Maisesta kogu kraam korralikult soola ja pipraga.
  6. Serveerimiseks sega salatilehed kastmega läbi ning tõsta need taldrikule. Lisa ülejäänud maasikad, tõsta peale maksa-sibulasegu ning kõige peale puista röstitud pähklid.
  7. Söö kohe!
http://kahvliga.ee/

 

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>