Hea toidu kodu

Suvine arbuusi-feta salat

Eriti lihtne, Salat, Taimetoit | 17. juuni 2018 | By

Nii tore, et sel aastal suvi juba isegi enne tegelikku suve algust ikka päris suve nägu on. Ma olen jätkuvalt seda meelt, et meie kliimas peaks igasugune siseruumides töö tegemine ilusa ilmaga keelatud olema, aga õnneks on vähemalt ka nädalavahetused ilusad. Eriti hull variant oleks ju see, kui nädala sees üheksast viieni rannailma ainult läbi akna nautida saab ja siis nädalavahetusel vihma kallaks… Mulle sobiks väga hästi üle pika aja ka vihmavaba Jaanipäeva pidamine (kuigi enne seda võiks nüüd paaril ööl ikka korralik vihmasahmakas tulla, et rohi roheliseks läheks ja igasugu üldse mitte plaanitud leegid ära kustuks).

Ilusa ilmaga on igati kohane süüa värskeid salateid ja just ühe sellise retsepti ma täna ka jagan. 

Midagi keerulist siin ei ole, nagu enamasti minu retseptide puhul – ainult natuke hakkida, röstida ja kokku segada. Aga tulemus on supermaitsev, eriti, kui õnnestub heale arbuusile peale sattuda. Kõige tüütum osa salati valmistamisest on arbuusilt seemnete välja urgitsemine, aga selle eest saab jälle sööjatelt kõvad plusspunktid. Sibul ja arbuus on ehk mõnevõrra üllatav kombinatsioon, mis tegelikult maitseb väga hästi. Aga kindlasti viiluta sibul nii õhukeselt, kui vähegi suudad ja marineeri seda eelnevalt korraks laimimahlas ja soolas – nii muutub see palju mahedamaks ja klapib koos ülejäänud kraamiga superhästi kokku.

Suvine arbuusi-feta salat
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
15 min
Ajakulu kokku
15 min
Vaja läheb:
  1. 3 spl kõrvitsaseemneid
  2. 1 punane sibul
  3. 0,5 laimi mahl
  4. 0,5 tl soola
  5. 800 g arbuusi
  6. 15 basiilikulehte
  7. 100 g fetat
  8. Paar peotäit lambasalatit
  9. Värskelt jahvatatud musta pipart
Juhtnöörid
  1. Pane kõrvitsaseemned keskmisel kuumusel kuivale pannile röstima, vahepeal raputa ning veendu, et miskit kõrbemaks ei läheks.
  2. Samal ajal viiluta punane sibul nii õhukesteks viiludeks, kui vähegi suudad, pigista peale laimimahl, raputa soolaga üle, mudi kõik sõrmede vahel läbi ning jäta tõmbama.
  3. Lõika arbuus umbes 2,5cm kuubikuteks. Lisapunktid saad selle eest, kui viitsid ka kõik seemned välja urgitseda.
  4. Säti arbuus taldrikutele või kaussi ning sega kergelt läbi ja pudista peale feta.
  5. Jaota järgmiseks salatile sibul, kata kõik ühtlaselt röstitud seemnetega, lisa helde käega basiilikut ning kõige peale paar keerdu musta pipart.
  6. Söö ära! 🙂
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

  1. Jäta kommentaar

    INX
    21. juuli 2018

    Salat on võrratu, aga millist fetat sa kasutad?? ja veel, kust sa said nii ägedad salati segamisriistad???

    • Jäta kommentaar

      kadri
      22. juuli 2018

      Salatitõstmise riistad on Keeniast 🙂 Igalt reisilt toon mõne köögiasja ikka kaasa, kui vähegi võimalik.
      Aga feta on Arla oma, täitsa tavaline ja ilma eelnevalt kuubikuteks lõikamata.

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>