Hea toidu kodu

Suvikõrvitsa-seenelaevukesed

Ma ei tea, mis mul viga on, aga selle asemel, et üks oma miljonist pooleliolevast postitusest valmis kirjutada, hakkan siin kenal reede õhtul hoopis täitsa nullist peale. No tegelikult toit ise sai tehtud juba eelmisel reedel, aga kuna tegemist on nii hooajalise toiduga, kui üldse võimalik, siis mis ma selle retseptiga ikka venitan, eksole. Sest kui juba venitama hakata, siis peaks umbes aasta aega venitama, et jälle hooaeg oleks (nagu on juhtunud ka mitme suvemarjade ümber keerleva koogiga, mis juba järgmiseks juunikuuks ette on valmistatud 😀 – vat see on planeerimine, kas pole?).

Sel korral retseptis väga täpseid koguseid ei ole, sest ma lihtsalt ei kaalunud-mõõtnud mitte midagi ja seente kogus sõltub niikuinii sellest, et mis metsast välja tarida õnnestus. Mu olid kasutusel kuuseriisikad, aga kindlasti sobivad sama hästi ka kukeseened või miskit muud head, mis kätte õnnestub saada. Nädalavahetuse ilm pidi superilus tulema, seega tasub ennast metsa sättida kindlasti. 

Need konkreetsed laevukesed valmisid maa puuküttega ahjus, seega ega ma päris täpset temperatuuri öelda ei oska, aga ma arvan, et 200 kraadiga väga mööda panna ei saa. 

Nii et metsa seenele, peenralt/turult veel viimased suvikõrvitsad ja kokkama!

Suvikõrvitsa-seenelaevukesed
Portsjoneid: 4
Hinda retsepti
Prindi
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Aeg ettevalmistuseks
10 min
Keetmise-küpsetamise aeg
25 min
Vaja läheb:
  1. 1 suurem või 2 väiksemat suvikõrvitsat
  2. Läbi praetud kuuseriisikaid, no nii umbes 300 grammi
  3. Pool purki päiksekuivatatud tomateid
  4. 200 g riivitud juustu
  5. Soola ja pipart
  6. Soovi korral peekonit
Juhtnöörid
  1. Kui sul pole maa-ahju, siis eelsoojenda ahi 200 kraanini.
  2. Lõika suvikõrvits(ad) pikuti pooleks ning uurista neist noa ja/või lusika abil välja seemned ja osa viljaliha. Kui sisu on ilus tugev, siis võid selle täidise sisse hakkida, aga ülekasvanud seemneosa viska minema.
  3. Maitsesta laevukesed soola ja pipraga.
  4. Sega omavahel kokku seened (ma isegi ei vaevunud neid hakkima), peenemaks hakitud tomatid ning juust, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Säti täidis laevukeste sisse ja nende peale ka mõnus kuhi.
  6. Soovi korral laota peale peekoniviilud.
  7. Küpseta umbes 20 minutit kuni suvikõrvits on kergelt pehmenenud ja juust sulanud.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>