Hea toidu kodu

Suvesalat praetud kartuli, ubade, vutimunade ja tillipestoga

Salat, Taimetoit | 10. juuni 2018 | By

Suvel kuluvad salatiretseptid ikka ära. Väga tihti need siia kirja ei saa, sest iga päev ongi salat kokku tõstetud just nendest asjadest, mis parasjagu söömist ootavad ja spetsiaalselt retseptiks nimetada on neid keeruline. Kuna tänane eksemplar aga eriti mõnus välja kukkus, on vägagi hooajaline ja valmib suures osas teistest toitudest ülejäänud komponentidest, siis panen selle siia kirja.

See salat on tänu praetud kartulile ja vutimunadele üsna toekas ja kõht sellest kindlasti tühjaks ei jää. Türgi oad ja spargel lisavad kevadist värskust ning tomatid kergelt magusat särtsu. Tomatite puhul proovin võimalusel alati kasutada võimalikult erivärvilisi. Hetke kindlad lemmikud on keskturul kobaratena müüdavad oranzid tomatid, aga sättisin ikka mõned punased ka lisaks. 

Retseptis on kogused ühele, sest nii on neid eriti lihtne kahe-, kolme, või minu poolest lausa kümnekordistada. Ja nagu salatite puhul ikka, siis piinliku täpsusega retseptis järge ajada pole vaja – kui juhtub, et vutimune pole, siis asenda tavalise munaga. Kui tomateid on 3 asemel 5 üle, siis pane ikka kõik 5 salati sisse ära jne. Ainult tillipestot ma siin millegagi ei asendaks, sest ma olen sellest hetkel lihtsalt natuke sõltuvuses ja see sobib kõige salatis olevaga  lihtsalt vaimustavalt kokku. Kui keegi tillipestost ilma jäi, siis vaadake lihtsalt eelmist postitust 🙂

Ja kes tahab mu retseptikatsetustega kiiremini kursis olla, siis Instagrami storyde vahendusel on see täitsa võimalik ja vahel on mõnel nõudlikumal õnnestunud selle kaudu ka retsept isegi varem kätte saada. Leiad mind @kadriraig nime alt. Aga retsepti juurde nüüd!

Suvesalat praetud kartuli, ubade, vutimunade ja tillipestoga
Portsjoneid: 1
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Iga inimese kohta
  1. Peotäis frills salatit, soovitavalt oma peenralt või rõdukastist
  2. 2-3 värsket keedetud kartulit
  3. Killuke võid
  4. Peotäis türgi ube (keedetud umbes 5-6 minutit nii, et need on krõmpsuvad, aga pehmed)
  5. 3 rohelise spargli vart, 3 minutit keedetud
  6. 3 keedetud ja kooritud vutimuna
  7. 3 kirsstomatit
  8. 1 spl tillipestot (eelmisest postitusest)
  9. Mahl ühest väiksemast sidrunisektorist
Juhtnöörid
  1. Sulata pannil või, viiluta sinna sisse keedukartulid ning prae need seal mõnusalt krõbedaks.
  2. Samal ajal säti kokku ülejäänud salat - kuhja taldrikule salatilehed, selle peale oad ja spargel, poolita munad ja tomatid ja säti needki salatile.
  3. Kui kartul krõbe tõsta ka see salatile ning laota selle peale tillipesto. Kõige lõpuks piserda üle sidrunimahlaga ning söö, kuni kartul veel soe on.
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>