Hea toidu kodu

Spargli-kinoa salat mooniseemne-sinepikastmega

Tundub, et praegusel valgel ajal on minu puhul täiesti normaalne kell kümme õhtust süüa. Ja hommikul olen kell kuus üleval, sest nii valge on (see muidugi ei tähenda üldse seda, et ma siis, kui päriselt üles peaks ärkama jälle just magama poleks jäänud ja hullult unine ei oleks, aga no mis teha). Igal juhul saate selle retsepti nüüd ka vahetult enne magama minemist 🙂

Ma olen üsna kindel, et see salat peaks maailma kõige tervislikumate retseptide nimekirja kuuluma ja ma olen sellega ise nii rahul, et pärast seda, kui seda õhtuks sõin, siis tegin kohe homseks sama salati ka lõunasöögiks tööle kaasa.

Sparglit kavatsen nautida nii kaua, kuni hooaeg veel natukenegi kestab, avokaado on mu lemmikasi maailmas ja kinoa pakatab tervisest, antioksüdantidest, kiudainetest ja sisaldab ka ohtralt taimset valku ning nii ongi kõik vajalikud toitainegrupid siin salatis kenasti tasakaalus. Avokaadost ja oliiviõlist saab ka tervislikke rasvasid ning oma rõdul kasvanud salatilehed on niikuinii puhas tervis ja nauding.

Lisaboonusena on selle tegemine imelihtne ja võtab vaid loetud minutid. Kinoa keetmiseks läheb küll oma veerand tundi lisaks, aga mul on kombeks seda korraga suurem ports keeta ning siis seda nädala jooksul mitu korda salatites kasutada, seega ma seda aega hetkel retsepti tegemise hulka ei arvestanud. Aga isegi kui te seda teete, siis saab toit vähem, kui poole tunniga valmis 😉

Spargli-kinoa salat mooniseemne-sinepikastmega
Portsjoneid: 2
Hinda retsepti
Prindi
Ajakulu kokku
10 min
Ajakulu kokku
10 min
Vaja läheb:
  1. 2 dl keedetud kinoad
  2. 200 g sparglit
  3. 1 suurem avokaado
  4. Peotäis kirsstomateid
  5. Korralik punt erinevaid salatilehti (mida iganes parasjagu kätte satub, mul oli rõdult suts jääsalatit, natuke rukolat ja tammelehesalatit)
Kaste
  1. 1 spl värkelt pressitud sidrunimahla
  2. 2 spl kvaliteetset oliiviõli
  3. 1 tl dijoni sinepit
  4. 2 tl mooniseemneid
  5. Soola ja värskelt jahvatatud pipart
Juhtnöörid
  1. Sega kõik kastme ained omavahel kokku (pane need näiteks väikesesse purki ja raputa seda siis meeleheitlikult).
  2. Viiluta spargel diagonaalis umbes 1 mm paksusteks viiludeks.
  3. Tükelda avokaado ning kirsstomatid suupärasteks tükkideks.
  4. Rebi ka suuremat salatilehed mõnusateks tükkideks, väiksemad jäta terveks.
  5. Sega kõik tükeldatud ained kinoa hulka ning kalla üle kastmega.
  6. Naudi kohe või võta kontorisse lõunaks kaasa (aga sel juhul ära salatilehti muu kraamiga kokku sega vaid jäta need karbis kõige pealmiseks, et need kastmesees läbi ei liguneks).
http://kahvliga.ee/

Kommentaarid

Ole esimene, kes kommenteerib

Jäta kommentaar

.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>